donderdag 2 maart 2017

Rotterdam: nog een laatste keer, voorlopig toch...


Bon, het wordt tijd dat ik mijn verhaaltjes over mijn citytrip naar Rotterdam afsluit vind ik. Vandaag nog wat laatste foto's en de laatste woorden die ik er over te vertellen heb.
Tot ik nog eens een keertje ga natuurlijk, ge weet maar nooit :) .


Laat me beginnen met iets wat me een beetje tegenviel: de markthal. 
Dat is een grote boogvormige constructie waarvan de wand bestaat uit appartementen en binnenin staat het vol met kraampjes met eten.
Het plafond is helemaal beschilderd met groenten en fruit.


Ik vind het idee om een groot gebouw te maken waarvan de wanden op zich ook bestaan uit verschillende ruimten goed gevonden. Maar in deze versie vind ik het een beetje te plomp om mooi te zijn. Binnenin is het al niet veel beter. Ik ben er even doorheen gestapt en er was niet zoveel volk ( gelukkig denk ik dan), weinig sfeer, vervelend geluid door de akoestiek in het gebouw en het stonk er nogal hard  naar van dat vies verhit vet voor vieze vette snacks....


Vlakbij kwam ik de beroemde kubuswoningen tegen en dat was van een heel andere klasse dan dat lomp geval.


Ik had helaas geen tijd om ze ook aan de binnenkant te gaan bekijken. Maar dat hou ik zeker in gedachten voor een - wie weet! -volgend bezoekje...


Om vanuit mijn hotel tot aan de textielfabrique te geraken, besloot ik te vertrouwen op eigen kracht.


 Het was wel koud maar het zonnetje scheen ....


...dus stapte ik voorbij de Euromast richting Maas ...


...waar ik wat naar de bootjes keek........ en vervolgens onder de grond dook door een voetgangerstunnel die wel de broer van die van ons (duh! Antwerpen dus!) leek. Met zo nen echte hele oude houten roltrap. Maar zo schoon! En hij werkte!


En dan een op het eerste zicht eindeloze eentonige gang met tegeltjes...


Maar gelukkig was dat eindeloze maar schijn en kwam ik ook terug boven. 


De wijk waar de textielfabrique gelegen is bleek een heel andere sfeer te hebben dan de andere buurten die ik al gezien had in Rotterdam. Het leek wel een klein dorpje, met wat huisjes en straatjes rond een kerktoren. Heel charmant!In het centrum voelde ik me erg aangetrokken tot een grote oude boom die er met zijn voeten in een waterloopje staat, vlakbij een bruggetje. 


Volgens mij is dat de mooiste boom van Rotterdam!


Het was toen nog herfst waardoor de warm getinte bladeren nog overal in het rond dwarrelden.


En uiteraard loopt Nederland nog altijd op ons voor wat fiestaccomodatie betreft. Fietsstallingen zoals deze zag ik bij ons nog niet...


Als uitsmijter nog wat straatkunst. Waarbij ik sinds ik er was nog atijd geen antwoord heb op de prangende vraag: heeft zij/hij/het? nu eigenlijk 'ja' gezegd? 


meer Rotterdam via deze tag of op deze pagina...
Follow

8 opmerkingen:

 1. Leuk om je Rotterdamse belevenissen te lezen, de stad waar ik elke dag kom. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ikvind de markthal ook vreselijk .... en al dat eten daarbinnen , het lijkt 1grote vreetschuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi fotoverslag! Het is al zeker 15 jaar geleden dat ik nog eens in Rotterdam ben geweest, misschien moet ik er maar eens werk van maken om nog eens terug te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik nam nog nooit de tijd om ook effectief te stoppen in Rotterdam... deze beelden zorgen er zelfs voor dat ik daar plots spijt van krijg! Ik hou ervan hoe je de sfeer van een iets zo mooi weet vast te leggen op je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel! het was inderdaad de moeite waard om daar eens een paar dagen naartoe te gaan! Ik heb er zin door gekregen om wat meer plekken dichterbij huis eens te verkennen.

   Verwijderen
 5. owwwww ik woon in charlois..dat japanse centrum is in de straat achter mij!!!
  ik ga dit blog ook weer delen op mijn facebook!!
  fijn dat je charlois zo kneuterig dorps vond!! en ja de kerk is het middelpunt, die is uit 1600.
  rotterdam bestaat dus uit allemaal samengevoegde dorpjes! dus je komt overal zo'n kerkje met rondom oude huisjes tegen, naast stadse nieuwbouw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha! Dat heb je wellicht ook al de textielfabrique gezien want dat is ook daar achter de hoek. Ik vond dat een gezellig stukje in rotterdam eigenlijk.

   Verwijderen