dinsdag 28 maart 2017

boekentip: voor-het-slapen-gaan-een-stukje-of-2-boek 'zei mijn vrouw'Marnix Peeters en ik ga een heel eind terug. Want hij schreef voor HUMO en ik (dat biechtte ik hier al op) ben al heel mijn leven een HUMO-lezer.

Hij heeft na zijn periode als vooral rockjouralist bij HUMO ( echt niet bedoeld als sluikreclame, ik krijg niks voor al die namedropping ) een heel parcours afgelegd langsheen  verschillende gazetten en tijdschriften om vervolgens het boekenschrijversschap aan te vatten en zo - voorlopig - te landen bij zijn eigen uitgeverij(platform) 'pottwal publishers' .


En hij heeft een fantastische vrouw.


Niet dat ik zijn vrouw echt ken, want ge zoudt dat kunnen veronderstellen als je deze uitspraak hier leest.
Maar ik las dat - en dat is overigens steeds een waar genoegen -  in de gazet en nu ook in het eerste boek dat deze nieuwe uitgeverij op de markt bracht.


De heer Peeters vertoeft tegenwoordig in de Oostkantons met zijn Vrouw Jana alwaar hij regelmatig een stukje placht te schrijven over de verstandige praat die zijn vrouw uitslaat en de conversaties die zij met mekaar hebben. 
Die stukjes verschenen in de Morgen en via de Morgen ook op zijn facebookpagina waar ik ze vervolgens af en toe lees want ik ben te gierig om in tijden van gratis info op het internet nog geld uit te geven aan een papieren gazet.


Een deel van deze heerlijke stukjes zijn nu gebundeld in een boek en ik heb niet moeten nadenken over de vraag of ik het zou aanschaffen want ik wist gewoon dat ik dit wou lezen.

En nu ligt er dus op mijn nachtkastje een heerlijk boek vol plezante stukjes met wijze praat van de vrouw van meneer Peeters.
En voor het slapengaan degusteer ik er - zeer bescheiden voor de boekenverslinder die ik doorgaans ben - 1 of 2. Ze zijn namelijk te plezant om heel het boek in 1 ruk uit te lezen. Ik wil er langer plezier van hebben.

Als ik er al 1 opmerking over heb, is dat het boek veel te dun is naar mijn goesting. het mocht gerust een keer of 5 dikker zijn.
Bij deze een oproep aan mevrouw Wuyts: laat die hersenen van je hun vrije gang gaan, redeneer er op los met je wederhelft en geef hem zo genoeg stof voor nog zo'n 5 boeken. Of 10. Of zo.  


ps: Ik begrijp dat het anders kan lijken maar ik heb écht een reclame- en sponsorvrije blog en heb deze bijdrage dan ook helemaal uit mezelf geschreven zonder enige vorm vergoeding. Het boek heb ik gewoon aangekocht en ook den Humo betaal ik gewoon al heel mijn leven.

Follow

2 opmerkingen:

  1. Toen ik dit weekend een stuk uit dat boek in De Morgen las, voelde ik ook de drang om naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel te rennen!

    BeantwoordenVerwijderen