donderdag 26 januari 2017

Rotterdam: de Erasmusbrug


Ik was heel benieuwd naar de architectuur van Rotterdam. Ik wist namelijk dat er in die stad heel veel recente gebouwen staan omdat er veel kapot gebombardeerd is tijdens WOII en ik vroeg me af wat voor sfeer dat zou geven, zo'n stad propvol moderne gebouwen. 


Vooral de Erasmusbrug prikkelde mijn nieuwsgierigheid. In Antwerpen hebben we namelijk iets met bruggen. Of beter gezegd: we zijn daar niet zo enthousiast over bruggen: er was ooit het plan om een grote brug over de Schelde te leggen voor het autoverkeer - de Lange Wapper - en dat plan is onder massaal protest afgevoerd. 


Ik was trouwens 1 van de (vele) mensen die ertegen protesteerden. Al heb ik op zich niet zoveel problemen met bruggen hoor. Ik zou het zelfs wel tof vinden om over een brug van rechter- naar linkeroever over de Schelde te kunnen stappen . Maar deze brug moest dienen voor zwaar autoverkeer en niet om er over te wandelen. En ik ben als stadsbewoonster en fervente fietser niet zo enthousiast over autverkeer en de daarbij horende onvermijdelijke vieze gassen die dat in de lucht stoot....


Ik was dus benieuwd naar de Erasmusbrug toen ik afgelopen november Rotterdam bezocht en ik keek er ook erg naar uit om goei foto's van de brug te kunnen maken. Mij leek ze namelijk erg fotogeniek. 


Maar dat viel wat tegen. En dat kwam allemaal door het weer:
Het was dat weekend meestal erg grijs en grauw. En de brug is wit. Ik vond ze daardoor wat verdwijnen in de foto's.  
Daarom heb ik een deel van de foto's omgezet naar zwartwit, dat vond ik iets mooier.
Maar ik wil er toch nog eens naartoe om foto's te maken bij helder weer. 


Ik ben de brug helemaal overgestapt.
Over en weer zelfs!
En dat was een hele karwij.
De dagen voor mijn tripje naar Rotterdam was ik verkouden en ik was nog niet helemaal op krachten.

omhoog

En op de moment dat ik de brug over stapte was het berekoud en viel er ook een beetje stofregen.
Ik had wel mijn regenjas aan maar die is niet erg warm. En dan was er nog een stevige wind die de koude stofregen recht in mijn gezicht blies. Gevolg: Ik was écht uitgeteld toen ik terug op mijn vertrekpunt stond en door en door koud...
Gelukkig vond ik een goei plaatsje om me op te warmen met een hete koffie en een gemakkelijke stoel. 


De Erasmusbrug ligt over de Maas en naast de maas staan een aantal torens met wat specialere vormen. Ze lijken wel een beetje willekeurig op mekaar gestapeld, niet? 


Toen ik de brug voor het eerst zag, vond ik ze veel kleiner dan ik had verwacht. Maar ik was daar niet rouwig om toen ik ze overstapte want toen vond ik ze toch ineens lang genoeg 😄 .


De dag erna ben ik er nog eventjes gepasseerd om wat nachtfoto's te maken. 
Ik ben toen maar wijselijk - het was namelijk nog steeds erg koud - aan de oever gebleven en ben ze niet meer overgestapt ... 😎.


Meer blogposts over Rotterdam via deze tag ...
Follow

1 opmerking: