maandag 28 november 2016

de zoo: zebra's


Wat zijn ze mooi hé, zebra's!
In de zoo van Antwerpen hebben ze er ook een aantal.


Zebra's hebben lieve snuiten. Ezels ook.
Die zijn ook zo schattig vind ik.


In de zoo van Antwerpen zit er ook een jonge zebra die nog zoogt bij zijn moeder. En ik heb het geluk gehad daar een paar keer foto's van te kunnen maken.


De strepen op hun huid vind ik erg mooi. Zo mooi dat ik zelfs ooit een broek had met zo'n motief. Lang geleden, in den tijd dat ik nog in maatje 38 kon en ik daarom minder gêne had om dat soort van kleren te dragen.(ik heb er zelfs een foto van, wat raar is want ik heb niet zo veel foto's van mezelf uit de prédigitalefototoestelperiode.....)
Ze hebben ook schoon konten. Dit is een vrouwtje geloof ik 😊...


Ik vraag me af hoe het komt dat je ze in onze contreien zo weinig ziet buiten dierentuinen. Waren ze niet geschikt als werkdieren zoals ezels en paarden? Niet dat ik ze liever aan het werk zou zien. Dieren zie ik eigenlijk nog het allerliefst in hun natuurlijke habitat, gewoon zichzelf  zijnde. 


Of is het hier te koud voor ze? 


Of hebben ze speciale behoeften op vlak van eten? 


Eigenlijk moet ik er nog eens naartoe, naar de zoo. Het is ondertussen namelijk al effe geleden. Maar ik merk dat ik mezelf de laatste tijd liever ingraaf in mijn knusse zetel. Wellicht vraagt mijn lijf naar een winterslaap :)
En dat van U? 


Meer blogposts over de zoo van Antwerpen via deze tag ...

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's. Ik vind het altijd opvallend dat de strepen op hun lijf verticaal zijn, en op hun poten horizontaal. Die splitsing loopt altijd heel mooi over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's.:)
  Als ik in de Zoo ben moet ik daar ook altijd even langs, net zoals bij de kleine apen die binnen zitten en het zwarte jachtluipaard.
  Als het weer wat warmer wordt, moet ik zeker nog eens langs de zoo. Altijd fijn om daar te vertoeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi, zo mooi, zo mooi! Zowel de dieren als je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's!! Ze zijn inderdaad heel fotogeniek. Ik heb ook cocooning neigingen... nieuw voornemen om deze week mee te beginnen... een ommetje maken ipv van voor de buis hangen. Hele uitdaging! niet elke avond hè, da's weer wat teveel van het goede ;) Stoere broek trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen