dinsdag 8 november 2016

de herfst is in het land...


Het bleef zwaar zoeken naar die traktaties van de herfst, paddenstoelen. Maar ondertussen werd mijn ijver en geduld beloond en vond ik er toch wat in het park aan de overkant.
Vanzelfsprekend was het niet: het was lang droog geweest en dus waren de paddenstoelen  wat traag en aarzelden ze om hun kopjes boven te steken. 


Op de door mij gekende plaatsen van zwammen allerhande kwam ik er niet veel tegen.
Maar onder de eikenbommen een eindje verderop werd ik eindelijk beloond met het vorstenhuis onder de paddenstoelen: de amanita muscari, of de vliegenzwam.... 
Wat zijn ze mooi hé!


Deze reusachtige paddenstoel lijkt me niet zo'n goed nieuws te zijn voor de boom in kwestie. Ik ken er bijzonder weinig van maar de kans lijkt me groot dat dit de verwoestende reuzenzwam is en dan is deze boom ten dode opgeschreven....
Leven en dood, het hoort bij de natuur. Zelfs bij grote bomen...Deze kleintjes vind ik bijzonder fraai en aandoenlijk. helaas zijn ze niet altijd even makkelijk vastte leggen op foto met mijn fototoestel. Ik krijg ze niet zo makkelijk scherp.... Zo tussen dat groene mos vormen ze een oogstrelend plaatje, vind je niet? 


Als kers op de taart kwam ik een besnord pelsen poezenbeest tegen dat wellicht zijn onderkomen heeft gevonden in het park; Het dier in kwestie was wat schuw en bleef liever wat verscholen achter struikjes en hekjes zitten. Maar ook zo kon ik ze vastleggen :) .


Genieten jullie ook zo van die wonderen der herfst? 


Follow

6 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's, wat kan de herfst toch mooi zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hè de herfst met alle kleuren en paddenstoelen. Ja daar geniet ik zeker van. Net als katten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's!! Je hebt daar wel voor op de grond moeten liggen, of niet? Mooi met het zonlicht erover. Ik kwam een paar weken terug ook van die tere paddenstoeltjes tegen en vond het ook erg lastig ze scherp te krijgen. Ik wil het nog een keer plaatsen op mijn blog, maar moet nog even tijd vinden om al die foto's, wah, veel te veel maak ik er altijd, uit te zoeken. In de Ardennen hebben we heerlijk genoten van alle herfstkleuren. We waren precies op tijd, nu worden de bomen snel kaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja! Vroeger zou ik daar inderdaad voor op de grond hebben moeten gaan liggen! Daar had ik nog niet bij stilgestaan! Maar nu dus niet want ik heb een fototoestel met een kantelbaar display. Ik moet er hoogstens voor bukken ;)

   Verwijderen

xxx !