zondag 16 oktober 2016

Paris by night


Ik was in Parijs in volle zomer. Lange dagen en korte nachten dus. 

In het donker ziet alles er weer anders uit. Je hebt de lichtjes overal die de schone dingen extra doen oplichten en de drukte van de dag wordt een gezapig geroezemoes van een stad die tot rust komt. Ik hou van de sfeer in steden als het donker is. Ook in Parijs.Fotograferen in het donker is net wat moeilijker. Je moet er op letten zo stil mogelijk te blijven staan tijdens het fotograferen of alles is onscherp. En soms is het  wat zoeken om de goede plek te vinden om een foto te maken zonder dat de 1 of ander ongelukkig geplaatste lamp op je foto een lichtvlek geven op een verkeerde plaats. Ge moet trouwens vooral van je flits afblijven als je geslaagde foto's wilt. Want geflitste foto's zijn meestal lelijk. Alleen topfotografen kunnen er goed mee werken. Ik kan het niet.Eigenlijk doe ik dat veel te weinig, fotograferen in het donker. Want als je foto lukt,  is het vaak wondermooi. Ik zou wat meer mijn luie zetel uit moeten om te gaan fotograferen ipv voor de TV te hangen....In Parijs maakte ik ook in het donker wat foto's. Onderweg naar mijn slaapplaats bijvoorbeeld.Maar de laatste avond maakte ik speciaal een tussenstop aan de Place de la Concorde omdat ik er foto's wilde maken.Ik hou erg veel van de fonteinen op de Place de la Concorde. En 's  nachts, met het lichtgevende rad er achter, de Eiffeltoren met lichtjes in de verte en de obelisk ook schoon blinkend in de spotlights fotografeerde ik ze uitgebreid in hun watergordijn.
Waardoor ik jullie nu kan overstelpen met het resultaat....meer blogposts over Parijs via deze tag ...
Follow

8 opmerkingen:

 1. Het is je prima gelukt, ik vind het mooie avondfoto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke openingsfoto met dat popje! En een prachtig foto verslag van Parijs. 40 jaar geleden waren we daar... zou wel weer eens tijd worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Donderdag een hele blogpost vol met foto's van het popje ;).
   En al 40 jaar geleden? Ik zou zeggen: boek zo snel mogelijk een tripje naar daar dan! Da's al veeeeeel te lang geleden!

   Verwijderen
 3. Weer mooie foto's.

  Ik heb een losse flitser bij mijn camera, maar ik gebruik die gewoon helemaal nooit. Ik neem hem ook nooit mee en ik mis hem ook nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat fotograferen in het donker is je heel goed gelukt, ze zijn prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen