dinsdag 18 oktober 2016

instagramfan van raamkatten


Zijn jullie allemaal een kijkje gaan nemen bij Hanna Takala? En? Ook enthousiast?
Vandaag nummer 2 in een reeks van instagramaccounts die ik tof vind: de raamkatten...
Ik heb al gemerkt dat er verschillende raamkattenaccounts zijn. Het account dat ik er uit pikte toont foto's van katten achter vensters in en ver rond Amsterdam.


Kom je ergens een plezante poes tegen achter een raam en kan je er een foto van maken: tag hem dan met #raamkatten én @raamkatten en de kans is groot dat dit account je foto opnieuw post.


Sinds ik de raamkatten heb gevonden op instagram merk ik dat ik voortdurend de ramen afscan op zoek naar pluizige poezenbeesten. 
En waar ik vroeger dacht dat ik in een hondenbuurt woonde want die kwam ik overal tegen en katten helaas niet, stel ik nu vast dat er best wel wat katten wonen achter de voilegordijnen die in mijn buurt overdadig gebruikt worden.


Als het zonnetje op het raam staat komen ze te voorschijn vanachter hun gordijnen voor een zonnebad waarna ik ze vervolgens als ik tijd heb vastleg op foto .


Ik weet denk ik in mijn buurt momenteel meer katten wonen dan mensen. Zo kijk ik elke keer weer reikhalzend uit naar wie van de 3-vuldigheid zich deze keer achter het raam genesteld heeft naast de apotheker op de hoek.


De rosse is het grappigst, als ik hem zie is mijn  dag nog een extra streepje beter begonnen. Hij kijkt dan net met zijn kopje half boven de rand van het venster uit over de straat. Geen idee wat hij hoopt te zien.

Ook op een ander hebben ze toffe raamkatten. Zelfs bij onze noorderburen! Het voordeel is dat zij veel minder vaak gordijnen hebben hangen, dat levert mooiere plaatjes op vind ik zelf.


In Parijs kwam ik er ook tegen. Bij de coiffeur in de straat bijvoorbeeld. Eerst een exemplaar dat gebiologeerd een waggelende duif op straat aan het bestuderen was en een paar uren later een pikzwarte die amper zichtbaar is op foto.


En wat verderop de poes die op de eerste verdieping woont en graag haar neus in de wind steekt bij het vallen van de avond. 


Bon. Voor de raamkatten moet je hier zijn! Veel kijkplezier!


Follow

5 opmerkingen:

 1. Heeeel leuk! Ben gelijk de raamkatten ook gaan volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raamkatten, ik vind ze zo leuk. Laatst zag ik er een paar vlak na elkaar. Wilde eigenlijk foto's maken maar durfde niet. Het is toch net alsof je iemands woonkamer fotografeert. Maar wie weet vanuit een goede schuine hoek nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voel me ook soms wat ongemakkelijk als ik dat doe. Maar ik doe het toch maar want het is veel te plezant :)

   Verwijderen
 3. Wat leuk. Ik ga de raamkatten ook volgen. Wij zagen in Dordrecht een hele grappige. Een jong dier dat allerlei capriolen uithaalde. Het grappige was dat in de etalage een grote poster hing met daarop een vis. Zouden de eigenaren dat expres gedaan hebben?

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...