donderdag 13 oktober 2016

Parijs: Kunst op de Place des Vosges


In Le Marias ligt een oud plein - het oudste van Parijs lees ik overal dus dan zal dat wel waar zijn zeker :) - waar ik veel goei dingen over las in mijn voorbereidende zoektocht naar toffe adresjes voor mijn  Parijsreisje.
Place des Vosges.


Ik stelde het me voor als een groen plein waar veel mensen op grasperken tussen weelderige bomen keuvelend rondhangen en na mijn bezoek aan het Musée de la chasse et de la Nature besloot ik mijn voeten wat rust te gunnen en daar wat te gaan chillen.


Wat in mijn verbeelding een groen plein was vol schaduwrijke bomen, bleek in het echt een stoffige open ruimte met leibomen aan de rand en wat fonteinen. Dat stoffige was niet te verwonderen natuurlijk, zo midden in augustus. De parken zijn in de zomer altijd wat stoffig in Parijs. 
Er zaten wel wat mensen maar niet overdadig veel. Het was die dag dan ook wat druilerig en grijs. 


De gebouwen rond de Place des Vosges zijn oogstrelend mooi, met onderin gaanderijen met oude gewelven vol spannende winkeltjes, cafeetjes en vooral ook veel kunstgalerijen.


tussendoortje: Parijs is ook de stad van de mode en ik was dan ook niet verbaasd om tegen een modefotocrew aan te lopen die er foto's aan het maken was met de mooie gaanderijen als achtergrond.  


In Parijs zijn er uiteraard musea met hopen vol kunst. Maar je hoeft niet persé naar een museum om kunst te zien. Dat kan ook in kunstgalerijen en op de Place des Vosges vind je die in overvloed.


Ik struinde er op mijn gemakske de vele galeriekes af en zag er zoveel schoons! 
Mooie dingen wil ik altijd fotograferen, maar in galerijen vind ik dat wat ongemakkelijk. Ik denk ook dat dat vaak niet mag.Toch heb ik diskreet wat foto's kunnen schieten die een kleine impressie geven van wat er daar zoal te zien is.... 


Na mijn verpozing op en rond het plein besloot ik een efforreke te doen en nog rap naar de Rue de Rivoli te gaan om de opengestelde kunstateliers te gaan bezichtigen waar ik de dag ervoor tegenop gelopen was maar die toen gesloten bleken te zijn.


Daardoor had ik geen tijd meer om het museum van Victor Hugo te bezichtigen.
Echter: geen nood, er komt nog wel een andere keer :)
Maar bij deze weet ge dat voor als je er zelf ook eens terecht komt: het museum van Victor Hugo is gelegen in een huis op dit plein. In dat huis heeft hij zelf lang gewoond. De toegang voor het museum is gratis, tenzij er een tijdelijke expositie is opgesteld.Bovenstaand kunstwerk vond ik hééééél tof! Het duurde wel eventjes voor ik het doorhad en het echt zag . Ik begreep niet wat er nu zo indrukwekkend was aan een krom stuk drijfhout en een spiegelende buis :) .


Mannekes, ik vind dat toch echt plezant zenne, zo elke week weer mezelf onderdompelen in mijn reisje naar Parijs van afgelopen zomer. Op deze manier blijf ik er zo lang van nagenieten. Echt heerlijk!Meer verslagen van moois in Parijs via deze tag...
Follow

7 opmerkingen:

 1. prachtige foto's weer! ik vind het zo leuk om je verslagen te lezen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet ook van je Parijse verslagen, het is voor mij lang geleden weer dat ik er geweest ben. Mooie foto's! Ik vind het rondom Place des Vosges ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is moeilijk om een plekje te vinden in Parijs waar het niet mooi is :).

   Verwijderen
 3. Wat ben ik toch blij dat je zo vaak over Parijs schrijft. Binnenkort gaan wij er weer heen, en dat wordt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wij kunnen mee genieten! Prachtige foto's weer en wat zag je een hoop moois!! Die kikker is inderdaad tof. Kan bijna niet geloven dat het een stuk drijfhout is, dat zal toch wel bewerkt zijn, anders is het echt een toeval dat er een kikker "in" zit.

  BeantwoordenVerwijderen