dinsdag 2 augustus 2016

de mooiste foto's uit mijn tuintje - juli 2016


In juli barstten overal in mijn overvol voortuintje de bloemknoppen van de hortensia's open. Ondanks de vele regen. Het is zelfs zo dat dankzij de vele regenval ze veel langer mooi fris felgekleurd bleven: als ze een tijdje in de zon staan krijgen de bloemetjes vaak bruine vlekken. Ge ziet: er zijn ook voordelen aan veel regen.Tegen het einde van de maand besloten ook de anemonen dat het tijd was om hun schoonheid te onthullen. Elke dag opnieuw staan er meer geel-roze bloemekes open.Dé hit in mijn tuin rond deze tijd van het jaar is de oregano: die is bijzonder populair bij de plaatselijke insectenbevolking. Bijtjes, hommeltjes en vlindertjes zitten gezellig zij aan zij aan wat voor hen duidelijk een heerlijk feestdis is. Ik probeerde de truuk van Heidi eens uit: zij vertelde me dat je - héél voorzichtig! - hommeltjes  met je vinger wat kan aaien. Maat bij mij werd dat toch op luid zoemend protest onthaalt. In mijn tuin verschijnen ook af en toe planten die ik er niet zelf zette. Zoals het jacobskruiskruid bijvoorbeeld. Dat laat ik met plezier staan want de warmgele kleur van deze bloemen staat zo mooi bij al dat paars en roos van de hortensia's, anemonen en oregano.Ik zaaide ook dit jaar een strookje bloemenweide. Maar in tegenstelling tot vorig jaar deed dat dit jaar niet zo veel. Werden de zaailingen onmiddellijk opgegeten door de slakken? Ik weet het niet. Alleen de klaproosjes uit het mengsel deden het goed: klaproosjes met dubbele rijen bloembladeren, zo mooi!En hoe is't bij jullie gesteld met de bloemekes en de bijtjes?


Meer moois uit mijn tuin hier of via deze tag....
Follow

9 opmerkingen:

 1. Hier staat alles er door de vele regen ook mooi bij. Ik vind hortensia's altijd erg mooi. Wij hebben 4 struiken ervan in de tuin staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! De tuin doet het hier heel goed, hoewel ik aan jouw bloemen het verschil van bodem kan aflezen. Hier is het best wel een arme zandgrond, waardoor planten kleiner blijven of het gewoon niet doen, of minder uitbundig bloeien. Behalve de arme zandgrond minnende, die doen het keigoed. En de hortensia is dit jaar paars... was altijd blauw... Maar ja, zwarte stokroos heb ik al tig keer geprobeerd en die wordt steevast roze. Weer die bodem hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nogal zware natte grond en dat heeft voor bepaalde planten ook zijn nadelen. Hortensia's kan je blauw krijgen door ze voor de bloei te gieten met een speciaal poederke dat je bij de plantenzaken kan kopen. Maakt de grond minder zuur dacht ik.

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's! Ik ben dol op hortensia's. Volgend jaar wil ik ze in mijn voortuin zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. doen! Ge moet ze alleen af en toe snoeien, voor de rest heb je er geen werk aan

   Verwijderen
 4. Wauw, dat zijn echt prachtige foto's! Een genot om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's! Dat is echt genieten nu de bloemen zo mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. So many blossoms, bees and even a little butterfly… I cannot choose a favorite. Thanks so much for sharing the love up close with I Heart Macro :)

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...