donderdag 30 juni 2016

de mooiste bloemekes en beestjes uit mijn tuin van de afgelopen natte junimaand


Ik geef toe: ik heb er meestal meer dan genoeg van, van al die regen. Ik ben de voorbije maand al vaker natgeregend ergens gearriveerd dan normaal op een heel jaar.
Toch zijn er ook mooie gevolgen van die regenval: De tuin staat er heerlijk frisgroen bij. Een natte tuin maakt ook dat de kleuren van de bloemekes intenser zijn.  en wat is er mooier dan wat waterdruppels op een verse bloemknop?


Naast mooie bloemekes, kreeg mijn  tuin ook bezoek van allerlei beestjes.  


Schoon allemaal hé!


1 van de planten die het dit jaar heel goed doet in mijn tuin, is de kleine weegbree. Ik vind dat een héél mooie plant! Hij wordt meestal aanzien als onkruid, maar een plant is natuurlijk pas onkruid als hij ergens staat waar hij niet gewenst is.
Weegbree is bij mij wel gewenst. Ik hou vooral van dat ringetje van stuifmeeldraadjes.
Ik heb trouwens ooit eens oorbellen ontworpen op basis van weegbree. 


Moestuingewijs ben ik heel lui geweest tot nog toe. Pas 2 weken geleden heb ik eindelijk wat groenten gezaaid in mijn plantzakken en -bakken. Ik heb me beperkt tot wat sla, augurken, courgetten en stokbonen. Ik heb zelfs geen tomaten gezet dit jaar.
En ik denk dat dat niet slecht is: tomaten hebben namelijk niet graag veel water en slakken houden juist heel erg van veel water. Ik hoop dat de laatsten de weg naar mijn pasgezaaide groentjes niet vinden!En hoe is't in jullie tuin feitelijk?


Meer tuinfoto's via deze tag...

Follow

8 opmerkingen:

 1. Mooi al die kleurtjes, zelfs met de regen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zéker met die regen! Kleuren worden intenser als het regent en planten verdorren dan niet. Maar ge gaat me hier nu niet horen pleiten voor nog meer regenweer ;), zeker niet met mijn verlof in zicht !

   Verwijderen
 2. Wat een weelde in jou tuin. Prachtige foto`s!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, dat is echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Zweedse kleuren van de tradescantia vind ik dan weer prachtig, ik heb ze ook al een paar keer vastgelegd. In detail zijn bloemen soms verrassend interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig allemaal!! Hier is het een wildernis, door al die nattigheid wordt werken in de tuin steeds uitgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen