maandag 9 mei 2016

Parijs : hoe ik weeral in Parijs terecht kwam en daar heel blij mee was ...


'Ik wil weg, ik wil naar een bos of zo, ik wil naar de natuur en ik wil bomen rondom mij!' verzuchtte mijn lief.
En dat was niet de eerste keer....
Meestal leidt dat tot niks : een te onrealistisch plan, te duur, te ver, slechte moment om verlof te pakken,...


Maar deze keer waren we - een beetje tot mijn eigen verbazing - niet veel later tickets aan het boeken voor de thalys voor een paar daagjes Parijs.


De link met natuur en bossen is in het drukke Parijs natuurlijk ver te zoeken maar toch ga ik jullie de hele gedachtengang besparen die er zat tussen mijn lief zijn smachten naar natuur en het vastleggen van een paar daagjes Parijs. 


Ik was zelf erg verbaasd over de conclusie van onze gedachtengang. Want na mijn paar recentere bezoekjes aan de lichtstad had ik geprobeerd mijn enthousiasme over deze stad over te brengen op hem. Ik wilde hem graag laten zien wat voor moois ik er allemaal ontdekt had. Maar dat was tevergeefs : hij wilde echt niet mee.


Dus ge snapt dat ik toen hijzelf onze zoektocht naar een minireisbestemming voor ons tweetjes afsloot met het voorstel ' en waarom niet Parijs? ' een gat in de lucht sprong.


Mijn lief kende Parijs niet echt. Als kind was hij er eens een keertje geweest en dat was het. 
Dus was het deze keer mijnen toer om de boel wat te organiseren en op zijn voorstel zocht ik een hotelleke in Montmartre. ( Hij deed dat toen we samen naar Praag gingen : dat was toen voor mij de eerste keer en voor hem vertrouwd terrein ).


Helaas haden we wat pech met het weer. Het weerbericht voorspelde 4 dagen regen maar gelukkig bleef dat beperkt tot een hagelbui die we echt niet konden ontwijken de laatste dag. Maar het was wel koud voor de tijd van het jaar en vaak grijs.


Je in Parijs vervelen is nogal moeilijk lijkt me. Wij bezochten er weer mooie plaatsjes. Ik liet hem dingen zien die ik al kende, maar we bezochten ook wat plaatsen die ook voor mij nieuw waren.


We begonnen met wat voor de hand liggende dingen :  als je nog nooit in Parijs bent geweest moet je toch echt eens omhoog klimmen naar de Sacré Coeur met het mooie uitzicht op de typische schoorsteentjes van Parijs, of de Moulin Rouge eens in't echt zien. Allemaal op wandeladres van ons logeeradres. 
En vermits mijn lief geen 'zittend gat' heeft, kwam er nog veel meer.

Zoals gewoonlijk heb ik er heel veel foto's gemaakt. Die ik - ook als gewoonlijk - al erg uitgebreid op facebook aan mijn omgeving heb opgedrongen :) en waarmee ik ook hier weer veel blogpostjes hoop te vullen. Om later nog eens terug te kunnen lezen en na te genieten. En om het te delen met iedereen die het wil lezen....


Dit is het eerste deel. Met de foto's van Montmartre.Na dit tripje naar Parijs heb ik een nog langer verlanglijstje van dingen die ik daar eens wil bezichtigen. Maar dat zal wel zonder mijn lief zijn : ik ben niet in mijn opzet geslaagd om mijn liefde voor deze stad over te brengen op hem en hij voelt geen behoefte om er nog eens naartoe te gaan. Maar da's niet erg : afgelopen zomer ontdekte ik namelijk dat ik dat perfect alleen kan :). Ik ga zeker nog vaak terug. 
En er zijn nog bestemmingen genoeg waar ik samen met mijn lief naartoe kan.


Meer Parijs via deze tag of deze pagina ...

6 opmerkingen:

 1. Ik heb altijd heimwee naar parijs, en was blij dat je er weer over schreef. Je foto van de schoorstenen vind ik mooi!!!!!
  Bedankt voor je verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn Parijs! En heel mooie foto's! Echt! Maar de gedachtengang van bos, natuur en bomen... en zo naar Parijs??? 't Gaat mijn petje te boven! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh Parijs... weer veel te lang geleden dat ik er nog eens was...
  De foto van de schoorstenen is echt subliem!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch leuk, zo opeens samen een paar dagen Paris en wie weet zegt hij nu van niet maar een volgende keer toch weer spontaan 'waarom niet Parijs' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door jouw mooie foto's krijg ik er eigenlijk wel weer zin in om deze mooie stad weer eens te bezoeken. Te lang geleden dat we er geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! Parijs is een van mijn lievelingssteden!

  BeantwoordenVerwijderen