dinsdag 17 mei 2016

ideetje voor bloemen met een te korte steel...


Mijn mama is jarig vandaag. Een goeie moment om iets over bloemekes te schrijven, niet ?


Ik had mooie dikke volle rode tulpen in mijn tuintje. Gecombineerd met het fris lentegroen was het een waar genot om te zien. 
Maar op een dag lagen ze zowat allemaal met een steeltje van een 15-tal centimeter tussen het groen op de grond....


In den beginne vreesde ik een wraakactie van de buur die niet van mijn wilde voortuin houdt. Ik heb namelijk een tijdje geleden de politie gebeld die hem een flinke uitbrander gaf omdat hij mijn voortuintje en beplanting te lijf ging met een hogedrukreiniger. 
Maar ik was verkeerd besefte ik enkele dagen later...


Toen ik een wat scheefgevallen overblijvende tulp wilde rechtzetten, brak die af op net dezelfde plaats als alle andere gebroken tulpen. Bleek dat door de overvloedige regenval van de dagen ervoor, gecombineerd met het feit dat het tulpen zijn met veel bloemblaadjes, het tulpenhoofdje te zwaar was voor zijn stengel en brak.


Ik heb alle geknakte bloemen tussen het groen vandaan gevist en een idee toegepast dat ik eens ergens in blogland of op pinterest ben tegenkomen.
Daar waren de tulpjes met veel te korte steel ideaal voor namelijk...


Wat heb je nodig? 
- een kom ( ik nam een grote rode in hetzelfde rood als de tulpen)
- plakband


Zo maak je het:
Verdeel de opening van de kom in kleine compartimenten met de plakband. Ik deed dat wat chaotisch, maar als ik wat langer had nagedacht vooraleer te handelen zou ik het gelijkmatig gedaan hebben :). 
tja, ik maakte de foto pas nadat de tulpen echt de groencontainer in moesten. Vandaar de verdorde blaadjes ....

Vul de kom met water en steek elke tulp in een compartiment.


Op de foto zie je de gevulde kom als ik ze pas maakte. Maar ik vond de dagen erna nog geknakte tulpen en stak die er gewoon bij. Op het einde was ze echt propvol. Maar zo mooi dat dat was!


Voila, heb je per ongeluk te veel steel van de bloemen geknipt? Heb je echt een buurman die je bloemen te lijf gaat? Is je kleuter wat te lief door een bosje bloemen te plukken in de tuin? Of heb je per ongeluk de bloemen afgesnoeid ipv de blaadjes? Zo kan je er toch nog van genieten!

Follow

9 opmerkingen:

 1. Leuke tip... zag die ook al eens op Pinterest. Je kan ook ruw touw nemen en dan over de kom laten doorlopen (zowat kriskras!) en dan nonchalant vastknopen op de zijkant... is ook mooi hoor. Jouw kom kleurt in ieder geval geweldig met de tulpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goeie tip!! Die zal ik onthouden!
  En jij hebt een heel mooi boeket er mee gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee. Ik heb van die vaasjes die mooi zijn maar onmogelijk om er iets in te schikken. Plakband is dus de oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee!
  Hoop dat je buurman zich blijft gedragen.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tip! Wat een mooie tulpen zeg. Wauw met zo'n volle bloem. Ik ben toch al zo dol op tulpen en deze helemaal. Prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handige tip, met dat plakband! Tulpen zijn mijn lievelings

  BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com