dinsdag 3 november 2015

ik ging eens naar Parijs : de zoo in Jardin des plantes


De fantastische zalen vol skeletten die ik een tijdje geleden heb laten zien, vind je in de jardin des plantes in Parijs. 
Maar er is in dat park nog veel meer te zien.


Nadat ik me had laten verrassen door de schoonheid van de skeletten , besloot ik de overkant van het park eens te verkennen, want daar is een zoo gevestigd.
Omdat ik de zoo van Praag zo geweldig vond, wilde ik ook die van Parijs zien .


Het was die dag zeer heet en ik liep er rond op de moment dat de zon het hoogst aan de hemel stond, ongenadig beschenen door haar  verzengende zonnestralen. 
Dat is ook te zien aan de foto's die ik er maakte.
Bij deze ineens een fotografietip : wil je mooie foto's ?  : fotografeer dan niet tijdens de uren dat de zon het hoogst aan de hemel staat. In de cursus analoge fotografie die ik 15 jaar geleden volgde was dat 1 van de eerste dingen die we leerden : liefst niet fotograferen tussen 12 en 3.
Maar je hebt het natuurlijk niet altijd te kiezen, en ik was dus net op die moment in de zoo.
Gevolg : harde foto's met fel licht en sterk contrast tussen licht en schaduw....


Daarbij kwam nog dat veel dieren - uiteraard, ik kan ze geen ongelijk geven ! - koelere plekjes hadden opgezocht en zo kwam het dat mijn bezoek aan de zoo van korte duur was.
Ik vond het namelijk de moeite niet...De krokodillen waren wel indrukwekkend. Die kregen net eten toen ik er passeerde en ik weet nu wel heel zeker ( al heb ik daar nooit aan getwijfeld eigenlijk ) : ik wil nooit in de buurt van de bek van zo'n dier komen .... Ik vind het ook dieren met een bijzonder groot gebrek aan schattigheidswaarde, maar dat maakt ze daarom niet minder indrukwekkend natuurlijk....


Ook mooi was de kolonie flamingo's. Zij hebben daar heel wat meer plaats dan in de zoo van Antwerpen en konden verkoeling vinden in de stralen van een waterspuit. 


En dan was er nog deze prachtige schildpad. Ik vraag me af hoe oud hij is en wat hij allemaal al heeft meegemaakt ....


En een plant met rare bloemen of vruchten . Bananen ? Weet iemand dat ? 


Mijn conclusie ? : als je echt verslaafd bent aan dieren en zoo's moet je er natuurlijk naartoe. Maar als je de zoo van Antwerpen gewoon bent ga je hier niet veel aan hebben. Spendeer beter wat meer tijd bij de skeletten of gewoon in het park ;)


meer foto's uit Parijs via deze tag ...
meer blogposts over dieren  via deze tag ...

Follow

4 opmerkingen:

  1. Oh! looks familiar ;-)
    warm greetings from Paris!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De skeletten wil ik zeker eens zien! Ken je Naturalis in Leiden? Misschien ook de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Leiden is ook leuk om te wandelen/winkelen en strand in de buurt. Genoeg voor een iets langer uitje als de afstand voor een dagje te groot is.

    BeantwoordenVerwijderen