maandag 31 augustus 2015

Parijs : skeletten in het natuurhistorisch museum


Ik heb ooit eens een kind nachtmerries bezorgd.
Daar ben ik tussen 2 haakjes niet trots op. 
Ze kwam een verhaal vertellen over skeletten, enge skeletten.
En ik vertelde haar dat ze zelf een skelet had, en alle andere mensen en dieren ook.Later hoorde ik van haar mama dat ze daar nachtmerries van had gehad.
Erg hé !
Ik voelde me zo schuldig !En toch...Ik kreeg de tip om het natuurhistorisch museum te bezoeken in Parijs. Dat museum staat in le Jardin des plantes en bestaat uit verschillende afdelingen en gebouwen.
Daar is trouwens vanalles te zien, in die Jardin des Plantes, maar daar kom ik in een latere blogpost nog op terug. 
Ik bezocht het gebouw van de Galerie de Paléontologie et d'Anatomie Comparée .Na dat museum te hebben gezien kan ik alleen maar beamen dat dit een zeer goeie tip was.
Als je naar Parijs gaat en op zoek wil naar wat minder voor de hand liggende dingen om te bezoeken, dan moet je dit zeker op je lijstje zetten.
En al helemaal met kinderen erbij ( tenzij ze natuurlijk zoals in mijn voorbeeld skeletten zeer erg eng vinden ;) )  Het toffe aan dit museum is niet zozeer alleen hetgeen er wordt tentoongesteld, maar vooral ook hoe dat is gedaan en waar.Als je binnenkomt in het museum zie je een prachtige zaal met grote ramen en mooie architectuur.
Vooraan staat een mens.
En achter die mens staan ontelbaar veel skeletten van dieren.Ik stond letterlijk met open mond te kijken toen ik de deur doorkwam en dat tafereel aanschouwde ( dat heb ik trouwens  nog ene paar keer gehad in Parijs, letterlijk overweldigd met open mond staan kijken. Deze keer dus ook ) Naast skeletten van alle mogelijke denkbare dieren, mens incluis, staan er ook veel etalagekasten vol onderdelen en dingetjes in en uit dieren en mensen ...


Van heel grote zoals deze olifant ...tot kleine dingetjes ...Nadat ik deze ruimte uitvoerig had bekeken en gefotografeerd, bleken er nog 2 verdiepingen van dat moois te zijn.


Alles was voorzien van mooie naamkaartjes En je komt er echt de meest vreemde dieren tegen  ...Op weg naar boven heb je een mooi zicht op de onderliggende zaal .En helemaal op de bovenste verdieping staan de mammoeten en de dino's.


Had ik al gezegd dat dit echt een tof museum is voor kinderen ?


Maar ook de architectuur en interier is oogstrelend mooi. 
 

Schoon hé !
Ik ga zeker nog eens terug, en dan bezoek ik ook de andere afdelingen van het museum


Wil je er zelf ook eens naartoe ? 
Dan moet je hier zijn : 
Rue Geoffroy Saint-Hilaire 35
75005 ParijsMeer Parijs ...


Follow

5 opmerkingen:

 1. Wauw wat mooi. Niet alleen de inhoud maar het gebouw is ook wonderschoon...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow! wow! wow! ik vind het echt super!!!!! wauw. ik snap helemaal je open vallende mond bij aankomst hoor. Door de hoeveelheid word alles nog zoveel meer wow. Hier ga ik absoluut geen nachtmerries van krijgen maar eerder ideetjes voor een bezoekje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een Wauw! Wat is dit museum de moeite van het bezoeken waard en complimenten aan de fotograaf! Wat een pracht foto's en bericht. Zelfs lezend ging mijn mond ervan openstaan :)

  BeantwoordenVerwijderen