zaterdag 29 augustus 2015

RIP onbekende vluchteling - #notinmyname

Ik ben beschaamd.
En zeer kwaad...
En  triest ...

De voorbije dagen vonden weer velen de dood tijdens hun zoektocht naar een veilig toevluchtsoord
Weggevlucht van hun bakermat, gevlucht voor geweld en een mogelijke dood, alles achterlatend en vluchtend naar een onbekende maar door hen verwachte veiligere toekomst.
Om  vervolgens te botsen op het harteloze onmenselijke gesloten-grenzenbeleid van Europa.
bron onbekend

Beleidsmakers aller landen reageren op deze doden door te zeggen dat de mensensmokkelaars aangepakt moeten worden.
Zij zouden deze doden op hun geweten hebben.

Maar diezelfde beleidsmakers pleiten voor nog meer gesloten grenzen, onze eigenste oppercalimero voorop ( daar lees je hier  een voorbeeld van )


bron onbekend

Wel, ik heb een boodschap voor deze beleidsmakers : Het zijn niet in de eerste plaats de mensensmokkelaars die verantwoordelijk zijn voor deze overlijdens. Maar jullie met jullie gesloten-grenzenpolitiek.
Hoe meer jullie ze afsluiten, hoe gevaarlijker de pogingen worden voor vluchtelingen om hun land te verlaten en veiligere oorden te bereiken.
Hoe meer jullie de grenzen afsluiten, hoe meer mensen er nog zullen sterven.
Jullie veroorzaken dit.
Slapen jullie nog goed eigenlijk ?


Uit bovenstaand filmpje blijkt ( nog maar eens ) dat Europa's aandeel op vlak van opvang van vluchtelingen echt niet zo wereldschokkend indrukwekkend is ... 

Ja, meer vluchtelingen heeft financiële en logistieke gevolgen voor Europa.
En dan ? 
Mensen veiligheid bieden moet de eerste prioriteit zijn van een echt humaan vluchtelingenbeleid.
Al de rest kan later opgelost worden.
Als je de nodige middelen kan vinden om banken te redden, kan dat geen probleem zijn. 

Bij deze : mijn boodschap aan de beleidsvoerders van europa : als burger van Europa sta ik niet achter deze gesloten-grenzenlogica.
Jullie beleid = Not In My Name !!!!!

Ook nog dit : in  Calais zitten al een paar maanden een aantal mensen vast in een sloppenwijk. Hier kan je er een artikel over lezen . Wil je ze helpen ? Heb je spullen liggen die zij goed kunnen gebruiken ? Kijk dan eens op deze facebookgroep. 

7 opmerkingen:

 1. Wat goed van je om dit op je blog te zetten! Je hebt volkomen gelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo triest allemaal wat deze mensen allemaal moeten ondergaan en iets waar ik al helemaaaaaal niet tegen kan zijn die misselijkmakende hatelijke opmerkingen van mijn medelanders waar ik me diep voor schaam als er weer ergens vluchtelingen overleden zijn...ik schaam me diep voor dat soort mensen dat ze zoiets alleen maar al durven uiten en dan ook nog denken dat ze 'grappig'of 'ruig' 'stoer'or whatever zijn!Zo heeft een iemand die ook op mijn fb zit gevraagd of er mensen ideen hebben voor het gat in de grond van hun trampoline die het begeven heeft...wat daar nu mee te doen....er worden ideen aangedragen over n relax zitkuil,zwembad,jacuzzi,etc.maar ook iemand die oppert er vluchtelingen in te gooien en het dan dicht te spaden....diegene die vraagt voor ideen heeft daar op gereageerd dat hij dat tot op heden nog het beste idee vond...gatverdamme ik WALG hier dus echt van...dan ben je in mijn ogen ook echt ziek hoor!Ik kan op zo'n moment bij wijze van zo mijn gehele account eraf pleuren om dit soort zieke opmerkingen niet meer tegen hoeven te komen...bah bah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh man, die zouden er bij mij afvliegen denk ik ! Ik probeer zo weinig mogelijk van die commentaren te gaan lezen op krantensites want dat is misselijkmakend. Maar op je facebook kan je dat wat minder vermijden hé. Ik walg met je mee!

   Verwijderen
 3. fijn, dat je er hier ook even aandacht aan geeft.
  de meeste mensen blijken namelijk geen hart meer te hebben, alleen maar angst dat hun voorrechten minder zouden worden , indien er meer mensen in europa zouden komen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Mie, goed dat jij hier ook de nodige aandacht aan geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn en goed dat je dit schrijft! Ik ga zeker een kijkje nemen op de genoemde pagina.

  BeantwoordenVerwijderen