maandag 16 november 2015

Ik ging eens naar Parijs : de Seine


Onderstaande blogpost schreef ik voor de terroristische aanslagen in Parijs en ik twijfelde een beetje of ik het wel zou plaatsen na deze ( zoveelste ) niet te vatten gruweldaad
Maar ik heb beslist om het wel te doen omdat ik  niet wil toegeven aan terrorisme .
Maar niet zonder eerst een kaarsje te branden voor alle slachtoffers van geweld, wereldwijd....


Ik woon in Antwerpen, stad aan een rivier. Toch heb ik niet zo veel 'contact' met die rivier. Ze ligt aan de rand van de stad - de stad houdt echt op aan de overkant - en als mijn mama niet woonde met uitkijk op deze rivier zou ik ze bijzonder zelden zien.


Er is in Antwerpen, en bij uitbreiding in heel het land, al jaren veel te doen rond een brug over die rivier : de lange wapper. En terecht, het zou bijzonder slecht zijn voor Antwerpen en zijn inwoners als die brug er kwam. 


Toch mis ik dat wel, een brug over de Schelde. Maar dan wel een andere soort brug dan de lange wapper. Zo'n bruggetje waar je op kan staan om over de Schelde uit te kijken, zo eentje die de stad met linkeroever verbindt en waar je met je lief kan over slenteren om te genieten van een mooie zonsondergang met zicht op het water. Zo'n Parijs bruggetje bijvoorbeeld.In Parijs kom je die rivier overal tegen. Dat komt natuurlijk ook omdat een deel van Parijs gewoon op een eilandje in die rivier is gelegen. Maar ook door de vele bruggetjes die de oevers met mekaar verbinden. Hier is de rivier geen grens, maar maakt ze deel uit van de stad, ze hoort er gewoon helemaal bij.
Ik maakte wat foto's van de rivier in deze stad.
En geniet daar nu nog wat van na :)


Meer foto's van mijn tripjes naar Parijs via deze tag ...

Follow

ps : iemand een idee waarom ik mijn tekst niet meer uitgelijnd naar links krijg in blogger ? Achter de schermen staat hij mooi aan de linkerkant, maar geplaatste blijkt het toch weer allemaal gecentreerd te staan en ik krijg dat niet verandert ....

3 opmerkingen:

 1. Fijn om de mooie kant van Parijs te kunnen zien. Dat is wat Parijs is. Ik heb gelijk genoten nog meer van je andere Parijs trips dankzij de tag :) Hier hebben we ook lange bruggen. Niet zozeer in de stad maar op de route naar de steden toe. Over het Amsterdam Rijnkanaal en de Rijn. Elke keer wanneer ik daar overheen rijd geniet ik weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke foto's van Parijs en zijn Seine... Goed dat je dat nu plaatste... zo is Parijs...zo moet Parijs zijn en blijven...geen gruwelstad...
  Mooi die bruggetjes...
  Ik zou dat nu echt niet weten van dat uitlijnen... zou het iets met de breedte van je Header te maken kunnen hebben...?
  Ik zal het wel fout hebben... Tja...
  Fijne dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn net terug uit Parijs. Het was er heerlijk, zo'n mooie stad. Wat vreselijk toch dat het er zo fout gegaan is.
  Wat de uitlijning betreft: bovenin kun je de belijning instellen, heb je dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen