donderdag 19 november 2015

herfsttaferelen in het bos


Ik weet niet of er na de stormwinden van de voorbije dagen ( daar geniet ik eerlijk gezegd wel van als ik lekker in mijn donsdeken gedraaid in de zetel zit te relaxen ) in het bos nog veel blaadjes aan de bomen hangen.
In mijn tuin alvast niet meer, en ook de reuzezonnebloemen die erg laat waren dit jaar  hebben de storm niet overleefd. Als ik nu uit het raam kijk ziet de wereld er ineens een pak kaler uit en ik moet daar nog wat aan wennen.Enkele dagen geleden dook ik het bos en vooral de vele bladeren in.
Er is namelijk niks zo plezant in de herfst dan door de bladeren schrijden met je voeten : dat geluid ! dat gevoel ! echt heerlijk ! 


Ik maakte zoals gewoonlijk ook een lading foto's. Maar ik moet er allemaal wat aan wennen : ik maak tegenwoordig wel wat foto's met mijn tablet  en die zien er op instagram vaak opvallend goed uit maar als ik ze gebruik zoals ik andere foto's gebruik zijn ze toch vaak minder van kwaliteit. En mijn fototoestel is dan weer veel minder goed als het aankomt op het vastleggen van gouden herfstkleuren, daar probeer ik dan wat aan te doen met mijn  fotobewerkingsprogramma ( helicon filter free version )
In vergelijking met mijn vorige fototoestel stelt het ook veel minder goed scherp en dat vind ik soms echt frustrerend.


Maar bon, ik slaagde er toch in heel erg te genieten van al die herfstige schoonheid en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.
Ik heb een paar keren zeer diep in- en uitgeademd en heb de bosherfstgeuren diep laten doordringen tot in het verste puntje van mijn hoofd want ik hou van de geur van bos in de herfst.Enne : waai niet weg hé ! 
Follow


1 opmerking: