dinsdag 25 augustus 2015

tip : koel af met koel water

 ' t is nen simpelen truuk zenne, den truuk die ik nu ga uitleggen.
Misschien doe je het zelfs al op dezelfde manier als ik. 
Maar als dat niet zo is, heb je er wellicht vanaf nu plezier van ;)Als ik op stap ben voor een paar uur of als ik ga sporten, dan heb ik zo vaak mogelijk een flesje drank bij me . 
En er is niks zo lekker als je heel grote dorst hebt, dan ijsijs-,  maar écht ijskoud water. Vind ik toch...
Maar als je op een warme zomerdag een paar uur met een flesje water rondzeult, is dat natuurlijk niet meer koud ... . En dat is een pak minder verfrissend dan. Vind ik toch ... 


Ik heb daar iets op gevonden : neem een leeg flesje van water ( ik gebruik daar niet elke keer vittel voor hoor, ik ben gewoon nogal fan van die teutjes en af en toe koop ik zo'n flesje dat ik daarna gewoon vul met kraantjeswater ) en vul dat voor de helft met water.
Steek dat in de diepvries, maar let er wel op dat de teut vrij blijft van ijs.
En als je het nodig hebt, haal je het flesje uit de diepvries en vul je het gewoon bij met vers kraantjeswater tot het vol is. 
Resultaat : een flesje met ijskoud water met een gigantisch ijsblokje er in dat je water - écht waar ! - een paar uur fris houdt ...
Je kan natuurlijk ook een  bijna volle fles water ( want als je het flesje helemaal vult gaat het stuk als het bevriest )  - al dan niet met een smaakje trouwens - in de diepvries stoppen en daarna meepakken. Maar dan kan je er de eerste tijd niet van drinken omdat het nog helemaal bevroren is. Als je echt heel erg lang weggaat kan dat er echter wel ervoor zorgen dat je ook later op de dag nog koud water hebt en als je ook nog een picknick meeneemt blijft die ineens ook lekker koel ;) .

Soit, hou jullie nog lekker fris allemaal !   
Follow

9 opmerkingen:

 1. Dat is een handige tip en vooral handig als we gaan wandelen. Dankjewel om het te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. awel ja, ik heb het eigenlijk heel vaak te warm de laatste tijd :)

   Verwijderen
 3. Wat een superhandige tip!!! Die zal ik eens gaan pinnen!! Thnx.
  Wil je een tip retour? Voor de liefhebber van Icetea. Ik maak 's morgens altijd een pot thee, die gaat niet helemaal op. Het restant zoet ik een beetje en dan vul ik een literfles voor ong 1/3 met de thee. Aanvullen met koud water, op smaak maken met een scheut citroensap en in de koelkast. Heerlijk verfrissend 's middags en geen conserveringsrommel er in!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die truc hebben we op onze Italië vakantie op al onze uitstapjes toegepast!
  Met 40 graden geldt de leuze: zoveel te (ijs)klompiger, zoveel te beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat doe ik ook altijd ;) En als we op vakantie gaan neem ik een koelbox mee en daar stop ik volle bevroren flesjes in, die gebruik ik eerst als koelelement en later als verfrissend drankje ;)

  BeantwoordenVerwijderen