woensdag 19 augustus 2015

't vaartje in Lissewege


Het is weer zomer en ten huize M(i)e betekent dat dat 'we' ( zijnde me, myself and I vermits ik alleen woon ;) )  weer richting Lissewege trekken in het gezelschap van goede vriend Nick , Tonia en hond Geza. 


Lissewege transformeert namelijk in de zomer naar een heus beeldendorp. Ik ben er al een paar zomers na mekaar geweest ( je ziet alle verslagen daarvan via deze tag ) en dat was al elke keer genieten ! 


In Lissewege zelf ga ik dan ook altijd naar 't vaartje
't Vaartje is een kunstencentrum waar heel de zomer lang kunstwerken te bezichtigen zijn, maar waar ook heel wat blinden en slechtzienden zelf aan de slag gaan met steen en beitel of verf en klei.
Een aantal werken die er stonden vond ik zeer fotogeniek, zoals deze elfenkinderen.
Al twijfel ik wel of ik ze kunst of kitsch vind?  Of kunst omdat ze kitsch zijn ? Of misschien maakt dat gewoon niet uit ? ;)Zoals elk jaar dook ik er ook samen met Tonia de zeer donkere kelder in om een kunstwerk eens op een andere manier te ervaren als gewoonlijk : door het te betasten.
Da's iets dat ik iedereen kan aanraden om eens te doen !
Ik heb er weer veel van geleerd, maar ik kan natuurlijk niet verklappen wat want dan is het voor jullie geen verrassing meer. 
Ik kan wel vertellen dat ik er helemaal naast zat toen Tonia me vroeg van welk materiaal het werk gemaakt was :)  
Ik heb trouwens een kunstwerkje gekocht ! Mijn allereerste kunstwerkje ooit !
Maar dat zal ik later wel eens uitgebreid laten zien ;) 
Het staat nu nog daar ( en niet in deze blogpost trouwens ;)  . Je kan nog tot eind augustus terecht in 't Vaartje, voor mooie dingen, lekkere hapjes en frisse drankjes en vriendelijke mensen.
Meer info over dit kunstencentrum vind je op hun facebookpagina


Als je niet weet waar 't vaartje juist gelegen is in het dorp heb je wel kans dat je het niet vindt. Er staan geen pijlen naar die je de weg wijzen, dat mag niet om de 1 of andere reden heb ik me laten vertellen.
Maar het resultaat is dat nogal wat bezoekers van Lissewege dit centrum niet ontdekken en da's zonde. 
Hopelijk kan mijn blogpost een kleine bijdrage zijn om nog meer enthousiaste bezoekers tot daar te krijgen ;) 
Ga je naar Lissewege, sla dit dan niet over en vraag desnoods waar het gelegen is aan een inwoner of zo . Ze zullen je met alle plezier de weg wijzen !Follow

5 opmerkingen:

 1. mooie reportage, ik hou ook wel van Lissewege maar ben er nooit geweest als vermelde exposities bezig waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dit gaat alleen over 't vaartje. Ik heb nog een blogpost klaarstaan met foto's van de rest van het dorp ;) . Je moet echt eens in de zomer gaan zien dan, erg mooi !

   Verwijderen
 2. Prachtige beelden, schitterende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen