dinsdag 19 mei 2015

tricolore tas...


Vorige week liet ik de eerste van 2 boleotassen zien die ik onlangs maakte.
Nu is nummer 2 aan de beurt.
Toen ik dit zwart/wit/geel stofje in Ikea zag liggen was ik direct verkocht.
Het leek me goed boleomateriaal want erg stevig en het voldeed aan de voorwaarden van G die me vroeg om er eentje te maken : géén bloemekes, streepkens of zo is wél goed.
En ik vond het én wel grappig om dat te combineren met rood ( Belgische vlag, weet je wel ;) )  én vond het nog mooi ook.
Dus kocht ik er nog een lap rode Ditte bij....Ik had verwacht dat ik uit mijn stukken vers aangeschafte stof 2 boleo's zou krijgen maar ik had de afmetingen niet nagekeken en dat bleek dus helemaal niet het geval te zijn.
Gelukkig vond ik nog een ander passsend stofje in de stoffenberg in mijn kast ( het resultaat liet ik vorige week al zien )Deze versie was in tegenstelling tot die van vorige week een genot om te maken : makkelijke stof én een print waar ge iets op ziet.
De zijzakken ( dat zijn de ronde openingen, eentje aan de buitenkant en eentje aan de binnenkant ) zijn hier wel mooi plat en rond.
Ik ben er helemaal tevreden over ! Nog even over het patroon : De boleo is ontworpen door Sanne van de helaas al een tijdje stilgevallen blog eloleo .
Het werd een tijdje verkocht bij Van Katoen ter voordele van Annick voor Kenya maar dat is allemaal afgesloten ondertussen.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar je er nog op een correcte manier kan aangeraken. Wil je het ook graag maken? Dan kan je best Sanne eens mailen denk ik...


Naast de vorm vind ik het ook tof dat deze tas aan beide kanten gebruikt kan worden. 
Hij is bovendien erg stevig : elke kant bestaat uit 4 lagen stof !
Ondertussen heb ik er al 6 gemaakt.
Hier  en hier zie je de vorige 4.En nee : ge moet het me niet vragen : voorlopig maak ik geen nummer 7 :)
stoffen : Sebragräs en rode ditte van Ikea

Moois van ' Me'

8 opmerkingen: