donderdag 16 april 2015

uit mijn 2de tekenboekje - deel 1

Op vergaderingen en studiedagen ( en ook vroeger op school trouwens ) kan ik - hoe boeiend de inhoud ook is - het soms lastig krijgen om geconcentreerd te blijven.
Soms moet ik zelfs echt moeite doen om niet in slaap te vallen - gelukkig tot nog toe weliswaar vaak met veel moeite maar wel met succes : ik heb nog nooit een dutje gedaan op vergaderingen ;) .
Op school tekende ik vaak om wakker te blijven : op mijn kaften, op mijn pennedoos, en zelfs - ik beken - op de banken ( in elke middelbare school waar ik ooit zat waren de banken helemaal volgekriebeld : is dat tegenwoordig ook nog eigenlijk ? ) 
4 jaar geleden besloot ik dat anders aan te pakken : ik kocht een tekenboekje... 

Het plan : in plaats van te kriebelen echt tekenen en zo mijn tekencapaciteiten verbeteren en een tastbaar resultaat hebben.
Sindsdien heb ik mijn tekenboekje altijd in mijn handtas zitten. Ik gebruik het bijna altijd tijdens vergaderingen en ondertussen zijn mijn vergadergenoten dat gewoon. 
En het heeft vergaderen terug veel en veel plezanter gemaakt voor mij.
Ik teken ook wel eens thuis in de zetel, of tuin, in een café of onder een boom in het park, of als ik ergens lang moet wachten .....
Ik kan het nog altijd niet echt trouwens : vraag me niet om een stilleven te tekenen of geef me geen opdracht. Dat lukt écht niet.
Maar ik weet wat ik wel en niet kan en ik probeer daar dan het beste van te maken, stilletjesaan wat bij te leren en te verbeteren en er vooral enorm van te genieten.
Ondertussen is mijn 2de boekje vol, dus laat ik de komende weken zien wat er allemaal instaat ( tenzij ik het écht te slecht vind ;) ) .

Vandaag begin ik met een reeks van figuren die ik zelf  'Eye-things' heb genoemd.
Ze zijn allemaal gemaakt met kleurpotlood en zwarte stiftjes... 

2 mei 2013

2 mei 2013

5 mei 2013

13 mei 2013 - in Praag ! :) 

7 maart 2014
Wil je de tekeningen zien van het eerste boekje ? dat kan via deze tag

Moois van ' Me'

7 opmerkingen:

 1. Mooi!!!! Blijven doen! Enne, ik tekende altijd met potlood op de banken, leek me dan niet erg want kon afgewassen worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je tekeningen heel geinig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat hou ik van die boekjes van anderen... blijven delen graag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awel, dan zal je de komende weken je hart kunnen ophalen op mijn blog ;) !

   Verwijderen
 4. Echt cool! Je hebt een heel eigen, herkenbare stijl. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...