woensdag 18 maart 2015

kringloopplezier

Dat zonnetje doet echt wonderen : mijn humeur gaat gewoon pijlsnel de hoogte in als ik dat stralend licht en die blauwe hemel zie.
En ik kreeg er ook zin door om te gaan kringloopwinkelen , dus sloeg ik mijn lunch over ( lees : ik at al werkend acher mijn buro ) en in de plaats daarvan gebruikte ik mijn lunchtijd om  - voor het eerst zonder jas ! - richting kringwinkel te trekken .

2dehandswinkelen is zo spannend ! Ik kom altijd met iets naar huis, maar ik weet op voorhand absoluut niet wat het gaat worden. 
Da's helemaal anders dan gewoon gaan winkelen waarbij ik - zo doe ik dat toch - doelbewust naar iets specifieks op zoek ga.
In een kringwinkel of op een rommelmarkt laat ik me overvallen door iets waar mijn hart een sprongetje van maak.
Deze keer waren dat :  


4 borden met mooie kersenbloesemtekening.
Het is niet dat ik geen borden heb - ahum, ik heb er eigenlijk meer dan genoeg - maar deze mooie tekening kon ik niet weerstaan dus ging ik er maar gewoon voor.
Ik heb trouwens nog een paar andere met veel krullen en bloemekes en gouden randjes  maar terug weggezet want té is té. 
Het is niet dat ik enorme banketten geef en daardoor veel porcelein nodig heb .
Maar voor deze had ik toch nog een plaatsje in mijn kast  ;)


Een bloes die veel te groot was maar zo'n schoon stofje heeft.
Ik twijfelde nog wat over de grote plastieken gesp maar ze is voor het model in kwestie echt nodig en eigenlijk past ze wel bij de rest
Het betrokken kledingstuk is al onder mijn naaimachien gepasseerd en past nu veel beter :)Leesplezier voor geen geld ! Boek 1 heb ik in 1 dag uitgelezen - het werd half 5 zaterdagnacht want ik moést gewoon weten hoe het eindigde.
En boek 2 kennen we wellicht allemaal van de film en als het in dit geval ook waar is dat het boek altijd beter is dan de film, dan sta ik er goed voor! 

Heb jij recent nog toffe kringloopvondsten gedaan?

Moois van ' Me' 

7 opmerkingen:

 1. Die borden vind ik echt mooi. Echt vaak ga ik niet naar de kringloopwinkel. Het gebeurt maar zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kringloopvondsten zijn zo leuk! Ik moet dringend nog eens een bezoekje brengen, want het is alweer veel te lang geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, die borden zijn echt heel gaaf!! Ik ben door onze verhuizing momenteel eerder leverancier dan afnemer bij de kringloopwinkel, maar normaalgesproken vind ik het ook altijd leuk om er te neuzen :) .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een Maria :) Te zien op mijn Instagram...
  Jouw borden zijn heeeel mooi!
  Kringwinkelen geeft het meeste bevrediging he, het zit hem in het niet verwachten denk ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vondsten, vooral de borden! Ik mijd de kringloopwinkel, ik sta in de opruimmodus, ik ken mezelf ;) Zit trouwens wel al dagen met dat liedje van Kringloopwinkelvrouw in mijn hoofd, ik word er gek van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben gisteren nog geweest maar voor de zoveelste keer niets gevonden ;-) enkel goed voor mijne portemonnee,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o jaaaa... zeker!! En ik krijg ook zelfs vreugdesprongetjes in mijn hart als ik jouw vondsten zie. Ik ben helemaal gék op de kringloop. Die borden had ik ook meegenomen, maar ook ik heb echt véél te veel borden en kannetjes en kop en schoteltjes met leuke vintage bloemetjes etc. Ik heb gisteren voor het eerst een mooi melkkannetje kunnen laten staan omdat ik nu wel besef dat ik écht geen plek meer heb. Mijn laatste aanwinsten waren een oud hollands tinnen kommetje met van die vintage roosjes erop getekend, een rode legging (waarnaast ik 5 jurkjes en truitjes heb kunnen weerstaan) en ... uh...ik ben vergeten wat het derde was. O ja, een boekje met mooie gedichten! Een paar dagen daarvoor kocht ik een bordspel nog in folie (Elvenwereld), nog een spel en een hele leuk tuniekje. Waar ik eerst heel erg over twijfelde (want ik heb al zoveel!) maar nu wel heel blij mee ben. Een een oude gieter. Ik kwam er alleen wel achter dat ik 3,50 teveel had betaald (dat was wel weer jammer, ze hadden 1 ding 2 keer aangeslagen..grrrrr en ik kon niet meer terug want ik werd om 17:00 al de winkel ''uitgejaagd'' ;-) Gebeurt me wel vaker bij de kringloop, dat de muziek al uitgaat terwijl ik nog ergens achterin de winkel snuffel :)

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...