maandag 16 maart 2015

Hoog mensen ! Kijk omhoog mensen !


Ik had een gat tussen een vergadering-op-mijn-vrije-vrijdag- maar-ik-doe-daar-niet-moeilijk-over-en-kom-dan-toch-werken en een tandartsbezoek ( nazicht en tot mijn grote opluchting kreeg ik een ' alles in orde ' als diagnose ;) ).In dat gat moest ik nog lunchen en dat deed ik zeer braaf met een soepje bij den exki ( da's flink van mij want ik word vaak aangetrokken tot degoutante vettigen  kost zoals hamburgers bij de quick of zo )  
Maar daarmee was dat gat nog niet helemaal gevuld en omdat het zo'n stralende dag was en ik geen zin  had om kleren te passen ( daar moet ge echt voor in de stemming zijn, vindt ge niet ? Ik was dat dus niet... ) maar me wel op de Meir in Antwerpen bevond besloot ik eens uit de toon te vallen en naar omhoog te kijken.Ik doe dat graag op de Meir, omhoog kijken.
Want daar zijn mooie dingen te zien.Ik word zo altijd wat de adem afgesneden van genot als ik met de roltrap uit de metro kom aan de kruising tussen de Leysstraat en Kipdorpvest : dan zie je die 2 majestueuze  gebouwen op de hoek langzaam opduiken bij het hoger komen en dat is zo indrukwekkend!   Ik weet het : op de Meir zijn we dat niet gewoon, dat omhoog kijken.
Op de Meir moet ge 'windowshoppen' of mensen kijken en beoordelen, en vooral 'geld uitgeven'. 
Dat is toch wat de doorsnee bezoeker daar doet.
Toch de Antwerpenaar...Ik weet niet hoe dat is bij toeristen : is dat ook voor jullie de belangrijkste reden om naar de Meir te gaan ?
En kijken jullie dan ook voorbij al dat moois daarboven ? Of valt dat bij jullie wel nog op dat het daar zo mooi is ? 
Soit : ge moet dat dus echt eens doen , omhoog kijken op de Meir.Daar staan namelijk fantastische gebouwen met veel krulletjes, beelden, engelen, balkonnetjes en torentjes. Ik hou van zo'n gebouwen !Ik vermoed trouwens dat ook de binnenkanten erg indrukwekkend zijn : ik ben er nog nooit binnen geweest ( toch niet in die stukken die niet naar de knoppen zijn gedaan door de installatie van het  zoveelste winkelketeninterieur ) maar ik vermoed sterk dat daar sprake is van hoge plafonds, veel krullend stucwerk tegen het plafond en schone oude parketvloeren en misschien zelfs hier en daar een streepje marmer of een mozaïkvloer.


Ik heb eigenlijk geen idee of daar mensen wonen of die ruimten gebruikt worden als stockruimte, en als daar dan mensen wonen of dat daar dan betaalbaar is om te wonen. Mijn gat was niet lang genoeg om heel de Meir af te gaan ( ik wilde eerlijk gezegd tussendoor ook wel een winkel binnenspringen en zo gaf ik veel te veel geld uit aan mijn eerste aankopen ooit in rituals ) . 
Ik geraakte dus niet verder dan de Jesusstraat en da's echt niet ver . Maar heel de Meir is zo schoon, niet alleen het eerste stuk.
Dus dames en heren : ga je nog eens winkelen op de Meir in Antwerpen ? Geniet dan eens van het allermooiste dat daar te zien is en kijk naar omhoog ! 
Het beste van al: da's nog gratis ook ! 


Moois van ' Me'

6 opmerkingen:

 1. Ik zag alleen al aan de foto's waar je was, het liefste dat ik daar doe is omhoog kijken. Dat shoppen is toch niet goed voor de portemonnee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag het ook direct.Ik heb er jaren geleden in een van die winkels gewerkt.
  Soms wonen er mensen boven de winkels ,maar vaak dient het als stockruimte.
  Later werkte ik in de Kickerwinkel in de Huidevettersstraat als je daar niet oppaste boven kon je zo door het plafond zakken. Levengevaarlijk en zo zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merci voor de andere blik! Knap he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk; mensen kijken te weinig omhoog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja daar hou ik ook van omhoog kijken op de Meir!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kijk ook graag omhoog op de Meir. Die winkels vind ik meestal toch niet zoveel aan eerlijk gezegd... ik ben niet zo'n shopper. Maar de panden waar ze in zitten... zo mooi!! <3

  BeantwoordenVerwijderen