dinsdag 3 februari 2015

paardjes


De teleurstelling om de afwezigheid van rendieren - bereden door statige koele elfen -  in het berijmde park hier achter de hoek was snel vergeten toen ik deze schatten zag staan....


Paarden worden wel eens edele dieren genoemd maar dat ' edele ' zie ik bij deze soort van paardjes niet direct. Ik vind ze eerder snoezig en schattig en knuffelig.
En ook wel vertederend, lief en koddig .


Ze kregen van mij dan ook voorzichtige aaitjes over hun snuit ( ik ben niet zo vertrouwd met paarden en wilde toch vermijden dat er in mijn vingers werd gebeten )


Ze leken mijn aandacht wel fijn te vinden trouwens, en ik vond hun gezelschap erg gezellig.


Even vroeg ik me af of ze het niet te koud zouden hebben, zo op een vriesdag in die open wei. Maar ze leken me toch wel tevreden te zijn en ik kan me voorstellen dat ze liever buiten in de kou staan dan binnen in de stal.


Als ik daar ga wandelen is het altijd een verrassing of ik ze zal tegenkomen of niet.
Soms staan ze namelijk in een andere weide wat verderop of zijn ze op stap met hun mensenvrienden. 


Maar als ze er staan is mijn wandeltocht altijd extra feestelijk ! en dan is het nog plezanter om foto's te maken !Meer foto's van deze lieve paardjes en hun edele maten in deze weiden zien ? Kijk dan eens hier en hier en hier

7 opmerkingen:

 1. Een stel prachtige paardjes! De foto's zijn extra mooi door het winterse karakter.

  Fijne dag! Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie paarden ! Als ik ergens een wei passeer waar paarden in staan geraak ik daar ook niet zo maar voorbij. Ik vind het dan zalig als ze eens komen snuffelen aan mijn hand ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En het gras is duidelijk weer groener langs de andere kant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige paarden... prachtig ras ook deze... maar vooral prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn dieren toch prachtige creaturen... paarden, koeien, honden, katten.... noem maar op. Ik hou van dieren en geniet altijd enorm van ze.

  BeantwoordenVerwijderen