dinsdag 6 januari 2015

vogelenkot


Van een schoon tafel zou je naar't schijnt niet kunnen eten, maar volgens mij klopt dat niet.
Bij mij smaakt lekker eten namelijk nog extra lekker als ik het uit een mooi bord kan eten.
En ik denk dat dat bij vogeltjes ook zo is ... Toen ik enkele weken geleden in den Aldi voor geen geld ( 5 euro of zo  ? ) bovenstaand vogelvoederhuisje zag liggen, twijfelde ik niet . 
Als ik thuis ben geniet ik er namelijk erg van om mijn  gevederde vriendjes te zien passeren in mijn voortuin  ( als het koolmeesjes zijn meestal met veel misbaar - die hebben altijd veel te bespreken , de duiven wat log en bruut, en van de merels krijg ik vaak een mooi liedje ) en die beestjes hebben zeker in de winter graag wat extra voeder, 2 vliegen in 1 klap dus want elk ons pleziertje.  Was het leven maar altijd zo simpel.Maar ik vond het bouwwerk ook wat saai en besloot dat ook vogeltjes schoonheid verdienen bij hun eten....
Dus haalde ik mijn houtbrander boven, en zocht mijn doos met tubes acrylverf en decoreerde het geval in de gepaste kleuren voor de buurt waar ik woon ( ik woon dicht bij ' Den Antwerp' en de kleuren van die ploeg zijn wit en rood. Ik ben geen voetbalfan maar wel fan van wit en rood en zwart  ) 


Den Gommaire ( zo heet hij namelijk ontdekte ik onlangs : op zijn Liers verbasterd tot  'Goemmer' met een korte ' oe ' ) zag dat huizeke ook wel zitten dus als het regent mag hij er in gaan schuilen van mij .
  

En zijn maat ' den Achiel ' kwam ook al kijken ....
Het zijn dikke vrienden , die 2...Via het dak kan je het voederbakje vullen met vogelfeesteten Ik was niet zeker of de verf de winterse elementen zou trotseren, maar na flink wat plensbuien en zelfs 
sneeuw en ijs kan ik diegenen onder jullie die mijn voorbeeld willen volgen geruststellen dat dat lukt.
Ik heb geen idee of dat lang mooi blijft, maar vooralsnog zie ik na 3 weken buiten te hangen geen verandering in het huisje. 


En de vogeltjes? Die hadden deze feestdis snel gevonden en vinden het lekker ! 
Ze zijn alleen wat moeilijk te fotograferen ;)

5 opmerkingen:

  1. Leuk opgepimpt! Hier is het ook feest in de voortuin. Koolmezen, pimpelmezen, merels, een roodborst en zelfs een winterkoninkje! Zo ontzettend leuk om naar te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, die heb je mooi gemaakt! daar zullen zowel de vogeltjes als jij veel plezier aan beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. What a beautiful remodel....love the story

    BeantwoordenVerwijderen