Mijn lief heeft perioden waarin hij een bepaald gerecht zo lekker vindt dat hij dat erg vaak maakt.
Er is zo al een gazpachoperiode geweest, minestrone, dan is hij weer helemaal in de ban van croques met champignonkruiden of van chop choy of van dikke kippensoep...
Op deze moment is dit zijn favoriet.
Op deze moment is dit zijn favoriet.
Da's een beetje mijn schuld, ik heb hem dit recept aan de hand gedaan: ik bladerde door een kookboek , kwam een recept tegen met konijn ( daar was hij op die moment nogal enthousiast over ), paprika's en olijven en zei hem : dat lijkt me nu echt iets voor jou!
En hij was akkoord. En zo kwam het dat ik een goeie deal sloot : ik koos het recept en hij maakt het en we eten het samen op ( moet ik meer doen ;) ).
Hij heeft er ondertussen wat aan gesleuteld - het konijn is ondertussen vervangen door kip bijvoorbeeld - en dit is dus hetgeen ik tegenwoordig te eten krijg als hij bij mij is.
INGREDIËNTEN
- 4 kippenbouten
- een blikje zwarte olijven. Mijn lief koopt die in Delhaize en ik ben vergeten naar het merk te kijken maar ik weet wel dat ze lekker zijn, zwart en in een blik zitten...
- een tweetal teentjes look
- 2 dl witte wijn (of koop zo'n miniflesje en kieper dat er helemaal in)
- 2 rode of gele paprika's
- een half bakje champignons (ik zou dat er helemaal in doen, maar mijn lief eet liever veel vlees dan veel groenten).
- een ui. Liefst van al sjalotten. Of een gele als je dat niet hebt ( het moet een gele zijn en geen rode : mijn lief is daar nogal kieskeurig in, in ajuinen.)
- 1 tot 2 takjes verse rozemarijn - tot voor kort recht uit de tuin maar mijn rozemarijnstruik was wat schriel en na een paar porties van dit gerecht is hij nu echt wel kaalgeplukt.
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- een brikje tomatenpulp
- van die Griekse pasta
- olijfolie
- peper en zout
ZO MAAK JE HET
- Eerst het voorbereidend werk :
Snipper de ui, snij de paprika's in lange reepjes, snij de champignons in kwartjes of in schijfjes, pel de knoflook.
Voor de Griekse pasta :
- Kook de Griekse pasta : als je op mij lijkt breng je daarvoor eerst water met zout aan de kook in een pot, doe je de gewenste hoeveelheid pasta er bij als het water kookt en zet je je keukenwekkertje op het aantal minuten dat op het pakje staat.
Als je kookt zoals mijn lief kieper je die pasta samen met water en zout in een wat diepere pan en zet je dat op en je ziet/proeft wel wanneer dat gaar is.
Beiden manieren zijn voor de duidelijkheid ok :)
- Als de pasta min of meer gaar is giet je hem af.
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de champignonnetjes met wat geperste look. Na een tijdje mag de pasta er terug bij en wat tomatenpulp.
Kruid met peper en zout en mijn lief durft daar ook wel eens een geutje oxo bij doen denk ik ( da's zijn geheim wapen in de keuken ) Edito : nee dus, geen oxo deze keer :).
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de champignonnetjes met wat geperste look. Na een tijdje mag de pasta er terug bij en wat tomatenpulp.
Kruid met peper en zout en mijn lief durft daar ook wel eens een geutje oxo bij doen denk ik ( da's zijn geheim wapen in de keuken ) Edito : nee dus, geen oxo deze keer :).
Voor de kip met groenten :
- Bak de kip aan in olijfolie zodat hij aan alle kanten dichtgeschroeid is.
- Doe de wijn, de azijn en de rozemarijn erbij en laat de kip zachtjes gaar worden.
- Als de kip zowat halverwege gaar is, mogen ook de ui, paprika en de olijven er nog een kwartiertje bij.
- Als je nog wat tomatenpulp over hebt mag je daar eventueel ook nog wat van bij doen.
- Als je nog wat tomatenpulp over hebt mag je daar eventueel ook nog wat van bij doen.
Als we het eten doen we de pasta gewoon mee in ons bord of onze kom zodat het 1 zooitje wordt.
Maar voor de foto heb ik het apart gehouden ;) .
Zo.
En nu maar hopen dat ik het allemaal juist heb opgeschreven :).
Ik zal het maar eens laten nalezen ... .
Edito : bij deze de correcties van mijn lief :
- Het moéten sjalotten zijn en de ui mag er pas bij samen met de paprika want dan blijft die nog wat lekker knapperig.
- En - citaat - : ' en je maakt er geen zootje van'. : "De kip wordt geserveerd op een bodempje van in tomatenpasata gedrenkte champignons en orzopasta. Garneer met de groenten en bakvocht" .
Voila !
Smakelijk !
Ik heb uw recept over genomen op mijn blog. Kan mijn familie mee genieten
BeantwoordenVerwijderenMmmm! Lief heeft smaak, ik ga dit eens doorgeven aan mijn lief :-)
BeantwoordenVerwijderenen ? Heeft het gesmaakt ;) ?
VerwijderenToch geen oxo bij die kip. Het komt erop neer dat je halfzacht gekookte orzopasta laat voort sudderen in een bad van tomatenpulp tot een soort dikke maaltijdsoep. Eventueel met wat champions, en het kwart blik overschot van die ontpitte zwarte olijven. ;-)
BeantwoordenVerwijderendank je wel voor de toevoeging mijn lief lief :) ! XXX!
VerwijderenEerste stap : pel de paprika's...
BeantwoordenVerwijderenhahaha! Nope! Ik doe dat zonder ze te pellen en dat is héééééél lekker! En als ik dat voor jou kook doe ik dat ook zonder ze te pellen :p .
VerwijderenDelicious! One of my features for this week's Weekend Traffic Jam Reboot! Thank you for sharing with us, Melynda @scratchmadefood!
BeantwoordenVerwijderen