vrijdag 18 juli 2014

DIY poederarmband

DIY poederarmband

Nog een armbandje.
Ik maakte hem al eens enkele jaren geleden en heb hem speciaal voor de tut nog eens gemaakt in poederkleuren.
Hij past schoon bij mijn nief topje!
DIY poederarmband

BENODIGDHEDEN : 

Materiaal : 
- Parels in 2 kleuren en 2 groottes. Exacte aantallen kan ik niet geven want dat hangt van de breedte van je armband en van de grootte van de verschillende kralen. Bij mij was de verhouding 4 kleine tov 1 grote, maar dat kan bij andere parels natuurlijk anders zijn ....
- gecoate metaaldraad. Ik gebruikte witte omdat hij zichtbaar blijft en dan niet te opvallend mag zijn. Metaalkleurige kan ook wel denk ik. 
- 6 knijpkralen
- Een slotje, ik gebruikte een karabijnslot.


Gereedschap : 
- schaar of kniptang
- platbektang


ZO MAAK JE HET 



Knip een stuk draad af - dat mag ruim zijn, 2 x de omvang van de toekomstige armband of zo - en leg een niet-aangetrokken knoop (hij moet terug los) aan 1 kant. Zorg dat het uiteinde aan die kant nog lang genoeg is om er later je slot aan te bevestigen. Rijg dan afwisselend een grote en een kleine parel aan, beginnende en eindigend met een kleine.

De lengte moet ongeveer de lengte zijn die de armband moet krijgen, maar je kan die lengte gaandeweg nog aanpassen... Leg aan de andere kant ook een losse terug-los-te-peuteren-knoop. Op die manier kunnen je kralen niet meer weg. Zorg dat er nog voldoende speling zit tussen de kralen zodat je gemakkelijk de armband kan afwerken. 

Knip een ander stuk draad af - ook weer ruim genoeg, dus 2 keer de lengte van de armband mag en meer ook... Steek die nieuwe draad door de eerste kleine kraal van de reeds geregen armband.
Rijg aan de nieuwe draad 3 kleine parels. (Bij mij toch 3, maar misschien zijn dat er bij jou meer natuurlijk ... Gewoon proberen ...)
En steek de draad door de volgende kleine parel, daarbij de grote parel 'omhelzend '. 
Rijg weer 3 kleine parels aan. 
En steek de draad weer door de volgende kleine parel maar zorg er deze keer voor dat de 'omhelzende' lus van kleine parels aan de andere kant rond de grote kraal komt te zitten.
Dit patroon herhaal je tot helemaal op het einde. Het is dan ook de moment om eens te checken of de armband lang genoeg is of niet. Je kan dat nu nog aanpassen. Je zal trouwens zien dat de kans groot is dat de armband wat hobbelig is maar dat is niet erg...
Schuif 3 knijpkralen over de 2 draden en maak een lus met het uiteinde. Knijp de kralen plat met de platbektang en knip zo kort mogelijk af.

Nu wordt de armband 'in vorm' geduwd : Trek kraal voor kraal aan, probeer de grote kralen zo 'recht' mogelijk op een rijtje geregen te krijgen (dat gaat niet lukken, maar probeer het zo goed als kan) en duw de kleine kraaltjes allemaal mooi op hun plaats en trek beide draden aan.
Als alles goed zit rijg je weer 3 knijpkralen aan ....
...en een slotje. Steek de draad terug tussen de knijpkralen en knijp ze plat met de tang.








Knip weer de uiteinden zo kort mogelijk af en je armband is klaar! 

DIY poederarmband

Deze versie maakte ik een aantal jaren geleden ... 

DIY poederarmband

Meer juwelentutorials hier ...
More jewelry tutorials here ... 

Ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en kreeg niks in ruil voor de aankoop van deze kralen. Ik kocht ze op eigen initiatief en betaalde de volle pot. / I have an add- and sponsor free blog and I bought these beads  at full price at my own initiative and without any form of compensation for writing this blog post. 
Lees dit voor mijn regels rond gebruik en copyright voor mijn ontwerpen/ More info about my rules for copyright on my designs.





3 opmerkingen:

  1. Wonderful bracelet! Love it! Thanks for sharing great tutorial!
    Hope you have a wonderful weekend!
    Hugs from Portugal,
    Ana Love Craft
    www.lovecraft2012.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com