vrijdag 25 mei 2012

' shooting with bananas ! '


Ik vond het tijd voor nog een streepken cultuur.
En vermits het voorbije weekend een zonnig weekend was, viel het mee dat ik dat streepken cultuur kon opdoen tussen het groen onder de zwoele lentezon.


En hebde gullie chance !
ook het komende weekend is dat streepken cultuur nog te bewonderen namelijk.
Da's uw laatste kans !
En ook dan zal het zonneke erbij zijn !

In het fort van Mortsel stellen de cursisten van de academie beeldende kunsten van de gelijknamige stad ( jaja ! Mortsel is een stad tegenwoordig ! daar hoort wat mij betreft een kleine stiekeme gniffel bij ;)  ) een aantal speciaal voor het fort gemaakte kunstwerken tentoon.
Ik lijk te vallen voor de combinatie bos/park en kunst want ik heb er knappe dingen gezien en ook hier geniet ik telkens van die combinatie.
Er staan sowieso altijd al kunstwerken trouwens, deze boom bijvoorbeeld al eens goed bekeken ? Als je er naartoe gaat, doe je wel best goei stapschoenen aan...
Het kan hier en daar gevaarlijk glad zijn namelijk en er zijn stukken die ondanks het goede zomerse weer erg modderig zijn.


Maar laat dat de pret niet drukken, laat dat u vooral niet tegenhouden !
Ge gaat er namelijk echt genieten !


Het is heel plezant om te zien hoe de kunstenaars de combinatie beeldende kunst en fort/natuur geïnterpreteerd hebben, elk op hun eigen manier...


Sommigen legden duidelijk de link met het fort en zijn geschiedenis...


En anderen zochten het meer in de natuur ...
( wat zou er uit deze eierschelpen ontloken zijn ? Reuzevogels ?  schildpadden ? Of waren het drakeneieren ?  Onderstaand werk was mijn absolute favoriet !En zo fotografeer je interactieve kunstwerken ;) 
Sommige kunstenaars hielden bij eenvoud, die ondanks dat toch niet simpel was...
Een kalklijn doorheen heel het fort is tof, maar veel werk als het regent ;)Als ge nu denkt : ik moet niet meer gaan zien want ik heb alles al gezien om de blog van ' me' : mis poes !
Er staan nog veel en veel meer werken ! En als ge dan toch in de buurt bent : achter de hoek tussen de landelijke weilanden en de smalle paadjes, vind je deze lekkere crémerie...
Een plaatselijke boer maakt er met versgemolken melk zijn eigen ijs, en daar komen mensen vanuit alle kanten naartoe 
De crémerie is een eenvoudig klein kamerke naast de stal, de koeien staan in de weide aan de overkant van het wegeltje en er staan een paar plastieken stoeltjes en tafels.
Lekker dat dat daar is !
shooting with bananas
Fort 4 Mortsel
Ingang krijgsbaan
atelier beeldhoudkunst academie Mortsel
nog op 26 en 27 mei
11.00 - 17.00 uur
www.abk-mortsel.be
03/449.31.85.En als ge u nu nog verveeld dit weekend na al mijn tips van de voorbije dagen, dan weet ik het ook niet meer !

Maak er een fantastisch weekend van !
XXX

7 opmerkingen:

 1. Dank je voor de tip. Ik hoop er nog te geraken alleszins als ik je foto's zie.

  En waar ligt die hoeve waar je ijsjes kan smullen dan?

  Zonnig weekend!
  Annick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awel Annick, dat weet ik niet exact.ik ben daar terecht gekomen met mijn gezelschap. Ik zal dat eens uitzoeken sé....

   Verwijderen
  2. ik vind het nergens op het wereldwijde web terug. Het is in ieder geval gelegen tussen het fort van mortsel en dat van borsbeek, ik denk dat het al ligt op grondgebied borsbeek. Ergens tussen in de velden... Als iemand een concreter adres en beschrijving weet : ga vooral je gang !

   Verwijderen
 2. Oké, die crèmerie doet het hem... :-) Nee, dit lijkt me echt de max! Eens zien of ik mijn ventje over de streep krijg voor nog een cultuurwandelingske in de open natuur, en wauw wat een chique foto's! Bedankt voor de tip en voor jou ook een heel prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you for participating in Show Your Stuff Blog Hop, You are invited to come back:
  http://juliejewels1.blogspot.com/2012/05/show-your-stuff-25-butterfinger-cake.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, zo een schone dingen! En daarnaast nog veel schoon groens! Lijkt mij inderdaad ideaal voor dit weekend. Afsluiten met nen ijs is helemaal het einde!
  Jammer genoeg zit mijn weekend al vol met werken en familietoestanden.
  Het is mijn eerste keer op uwen blog maar ge hebt er ne volger bij!
  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen