maandag 9 augustus 2010

yellow octopussy ( en nog veel meer )


Ik heb een heerlijk middagje doorgebracht in mijn tuin, lekker lui en zonder stress, onder de vijgenboom.


Ik maakte onder andere mijn amiguriumi-octopus af, gehaakt met garen waar ik vorig jaar een topje mee maakte. (Ik heb dat toen zo vaak afgetrokken dat het al veel van zijn kleur verloren is ;). )
Hij is redelijk geslaagd vind ik zelf, al denk ik dat de mond iets minder zwaar mag... Het patroon komt uit het boekje ' lieve diertjes zelf haken ' van Ana Paula Rimoli.

En wat zal de volgende worden ? De groene appel met roos wormpje die mijn moeder graag zou hebben... ? of iets helemaal anders .... ? Mogelijkheden zat in ieder geval !

Dit is het topje dat ik vorig jaar met dat garen breide. Ik heb het niet vaak gedragen omdat ik de naden niet mooi had afgewerkt. Dus besloot ik het vandaag terug uit elkaar te halen en opnieuw te doen, goed deze keer. Ik vreesde wel dat ik er niet meer in zou kunnen omdat door medicatiegebruik wel wat kilootjes ben bijgekomen in vergelijking met vorig jaar maar .... het lukte nog !!!!!!!!


En ook deze trui haalde ik alvast terug boven . Die maakte ik enkele jaren geleden en heb ik nog nooit gedragen. Hij ziet er namelijk op het eerste zicht wel goed uit, maar als ik hem aanheb niet meer : het lijkt wel een vormeloze zak en de kraag heb ik echt niet goed gekregen... . En het grijze randje aan de mouwen is helemaal niks... Maar ik vind het materiaal te mooi ( en te duur ! ) om zomaar in de kast te blijven liggen, dus ga ik hem terug uithalen en er iets anders mee maken.... ooit... als die trui af is waar ik al sinds de winter aan bezig ben ;) ....
Of zou ik hem toch nog een keertje aandoen en eens kijken of hij toch niet goed is ????

9 opmerkingen:

 1. Wat een schatje, de gele vriendelijke octopus! Je blog ziet er vrolijk uit, veel inspiratie hier.
  Een fijne nieuwe week! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. brigitte schorrewegen9 augustus 2010 om 21:25

  oh schoon. Ik ben nu aan de pauw bezig vanuit "gehaakte beestenboel" dan het zeepaardje en het schaapje, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei, die heb ik niet denk ik...
  heb jij dat boekje dan ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik zag je berichtje op mijn blog. Je kunt alleen op zaterdag meedoen aan Link Your Stuff, vandaar dat je de knop niet kan vinden. Als je op zaterdag in mijn laatste blogbericht kijkt, dan zie je 'm wel staan. Ik zou het leuk vinden als je wat toevoegt, je maakt leuke dingen!
  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat van die "lui" en "zonder stress" herken ik best...en dan maar haken en prutsen... ik ben al een week de deur niet uit geweest en ben supermegagelukkig zo!
  octopussy zeer geslaagd, en let op zijn natuurlijke biotoop: de schelp! :-)
  groetjes,
  natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ natasja : idd zalig hé ! ( ik heb tot 4 uur vannacht een trui - allez : toch al 1 mouw - aan het aftrekken geweest, om het laatste half uur te ontdekken dat ik eigenlijk aan de onderkant ipv de bovenkant was begonnen en het daarom zo moeizaam ging ;). Maar zelfs dat is plezant ! )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een cutie! Mooie kleur heb je gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke octopus. Zou dat ook wel willen kunnen maar momenteel te druk met andere breisels.

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...