zondag 1 augustus 2010

tafelkleden en zo ...

Zelf tafelkleden en ander tafellinnen maken hoeft echt niet moeilijk te zijn en je kan iets maken dat helemaal naar je zin is. Het is origineel en nog goedkoop ook.

De voorbije dagen heb ik daar wat mee zitten prutsen :
Om te beginnen ben ik gek op polkadotstof, dus toen ik die onlangs goedkoop tegen kwam heb ik een stuk gekocht voor een tafelkleed : het ligt nu al een paar dagen mooi te blinken op mijn tafel : Zomen er in en klaar. Meer was het niet. En ik heb spijt dat ik niet meer van die stof heb gekocht voor kussenslopen ed...
Als ik er nog eens in de buurt ben ;) ...

Een tijdje geleden heb ik een tafelkleed gekocht bij de Zeeman : wit met rode ruiten, paste echt mooi op mijn tafel en in mijn living. Na 1 keer wassen was het zo gekrompen dat het niet meer op de tafel paste... Zonde van het mooie stofke en ik smijt niet graag dingen weg : Recyclage dus maar : Ik knipte er 2 stroken uit die ik over de breedte van mijn tafel als tafelloper kan gebruiken, knipte 4 placemats uit de rest, stikte de zomen om en er is niks verloren gegaan van mijn gekrompen tafelkleed...

Tenslotte heb ik zeer zeer lang geleden - 25 jaar of zo - ooit eens een poging gedaan om een tafelkleed te borduren. Dat is nooit afgeraakt : ik had het borduurgaren niet meer en vind het ook niet meer in een winkel en dus lag het daar al die jaren maar te liggen.
Nu heb ik er ook een tafelloper van gemaakt en kan het eindelijk gebruikt worden!


Wil je dat zelf ook eens doen : Meet de oppervlakte van je tafel en ga op zoek naar mooie stof. Meer dan een zoompje stikken is het namelijk niet.
Heb je ook nog stofjes of tafelkleden met vlekken of gekrompen of zo : gooi ze niet weg en maak er iets anders mee : dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee !

2 opmerkingen:

 1. Dag 'Me',

  Dat borduurwerkje ziet er inderdaad nogal intensief werk uit voor een heel tafelkleed... Leuke ideeën! Als jij een tafelkleed van nieuwe stof maakt, was je het dan eerst voor het maken of voor gebruik, of begin je er dan direct aan? Als je twee stoffen combineert, is het misschien sowieso een goed idee om eerst te wassen?

  Groetjes,
  Jiska

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi jiska,

  ik was altijd stof voor ik ze verwerk, niet alleen bij tafelkleden. da's echt wel het veiligst !

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...