zondag 1 augustus 2010

kralen kopen : tips en links

Misschien heb je ook wel eens zin om juwelen te maken met kralen ? Dan heb je om te beginnen de juiste benodigdheden nodig en dan vooral kralen natuurlijk !

Waar je materiaal kopen ?

Er bestaan verschillende winkels waar je kralen en toebehoren kan kopen : pipoos, veritas, de chirowinkel.... In Antwerpen heb je ook nog oa het elfenatelier en Zahia.

Maar ik koop mijn kralen vooral op internet bij webshops : da's meestal veel goedkoper dan in een winkel.
Onderaan vind je een lijst van webwinkels die ik al heb gebruikt. De meeste van die webshops zijn nederlandse shops en de verzendkosten zijn daarom iets hoger dan vanuit een webshop in België.

.

Ook doe-het-zelfzaken zijn goede plaatsen om materiaal te vinden : voor tangetjes ed bijvoorbeeld ( al vind je die ook gewoon in de krak bijvoorbeeld ). Maar ook voor ringetjes, ketting ed... Soms moet je gewoon je fantasie gebruiken en ontdek je in en rond je huis of in andere winkels wel materiaal waar je wat mee bent.

tips bij de aankoop van materiaal ( al dan niet op internet )

als je kralen koopt op internet , zijn de volgende dingen belangrijk om te weten :
- je gaat zeker verrast zijn wanneer je je bestelling toekrijgt : de foto's op je scherm geven niet altijd een juist beeld van de kraal in kwestie en soms kan dan heel erg meevallen, soms ook tegenvallen. Maar dat hoort er bij...
- Als je aan het bestellen bent, leg je best iets bij je dat je kan helpen om in te schatten hoe groot een onderdeel is : Een kraal op een foto geeft niet juist weer hoe groot die kraal in werkelijkheid is : ik heb zelf al joekels van kralen in de brievenbus gekregen waarvan ik dacht dat ze echt klein waren en omgekeerd.... Als je een latje, muntjes of kralen van verschillende grootte naast je legt, zal je minder vlug voor een verrassing komen te staan.
Bekijk goed hoeveel kralen je nodig hebt : 50 kleine kraaltjes zie je amper liggen, daar laak je dus geen ketting mee...
- lees aandachtig wat er bij staat :
- over hoeveel kralen gaat de prijs ?
- welke kleur heeft de kraal ? : foto's geven niet altijd de juiste kleur weer, dus de beschrijving is ook belangrijk.
- hoe groot is de kraal ?
- van welk materiaal is ze gemaakt ?
- bedenk goed waar je ze voor gaat gebruiken ( als je dat al weet natuurlijk : ik koop graag kralen zonder al een bestemming voor ze te hebben ) . Als je oorbellen wil maken waar je per bel 3 zware grote glaskralen wil aanhangen, ga je die bellen niet veel dragen ;)
- Als je een kenmerk van het materiaal wil weten en dat niet terug vindt in de beschrijving, stuur je best eerst een vraag naar de webshop.
- ...


Los van waar je het koopt, nog even deze info - gebaseerd op mijn ervaring - over de kwaliteit van materiaal :

- metalen ketting in alle kleuren en vormen is vaak niet erg sterk. Hoe goedkoper, hoe groter de kans dat het rap stuk gaat.
- metalen - maar ook verzilverde - onderdelen en kralen verliezen meestal na een tijd hun kleur : zilverkleurig wordt dan koperkleurig , maar ook goudkleurig materiaal kan zijn kleur verliezen. Als je dit wil vecrmijden kan je metallook materiaal kopen ( dat is kunststof dat er als metaal uitziet ) of echt zilver. Aan dat laatste hangt een prijskaartje natuurlijk ...
- sommige kralen worden geverfd met een laagje verf aan de opppervlakte en dat kan er ook snel weer afgaan of er komen krassen in na verloop van tijd.

Deze info is natuurlijk niet bedoeld om je af te schrikken. Maar het is gewoon iets waar je rekening mee moet houden... Ik heb al mooie dingen gemaakt met zilverkleurig materiaal waarbij de kleur er af gaat en het juweel nog mooier wordt. Maar soms is dat ook spijtig en dan is het goed dat je op voorhand weet dat dat kan gebeuren...


webwinkels

In veel webwinkels kan je je opgeven voor een nieuwsbrief. Veel van die winkels doen namelijk regelmatig acties : verzendkosten die wegvallen, een percentage korting ed... Via hun nieuwsbrief word je daarvan op de hoogte gebracht.
Meestal duurt het een week tot anderhalve week vooraleer je je bestelling hebt na betaling als het uit nederland moet komen.

Dit zijn een aantal webwinkels die ik gebruik : ik heb ze in alfabetische volgorde gezet :


creadream
de kralendoos
kralenkwarts
kralenzooi
sayila
Kralencompanen die nog nuttige tips hebben : graag jullie reacties ! Dan neem ik ze nog mee op in het lijstje !

12 opmerkingen:

 1. Leuk!! De meeste ken ik ook! ;-) Ik heb nog een leuke voor je: www.webtwinkle.nl Echt de moeite van een bezoekje waard en voor bedeltjes: www.humiezbeads.nl Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mie! Een blog! Fantastisch! ik ben een megablogfan, lees er heel veel, tenminste als het over haken en dergelijke gaat.
  Dat 100-bloemenboek is heerlijk, ik heb er al veel uit gemaakt en gaf het ook al cadeau aan mijn moeder en schoonzus. De bloemetjes eindigen meestal op de kleertjes van Lily-Rose.
  Tot binnenkort! Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dan moet je mij maar volgen hé ;) En er zelf ene maken begot ;) ! Met al die kleren voor lily-rose en die bloemekes ;)
  Welcome back !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ( en ik dacht nog : als ik er eens wat haak voor op lily-rose haar kleren ... geen goed plan dus... :-)))) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook naarstig op zoek naar goeie webadresjes.

  Ik probeer een goed evenwicht te vinden tussen goed en betaalbaar materiaal. Op Ebay kan je ook heerlijk snuisteren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn webshop : www.saartjeskralen.be (ook een Belgische webshop)
  Groetjes, Saartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik koop mijn kralen (zoetwaterparels) en onderdelen) bij "Superparel", al jaren!
  Geweldige prijzen, kwaliteit en service!
  Veel succes,
  Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn ook een (nieuwe) Nederlandse webshop: http://www.bykaro.nl Voor onze Belgische klanten hanteren we een vast bedrag aan verzend- en administratiekosten van €2,50.

  Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt om sieraden te maken. Kralen, bedels, benodigdheden enz. enz. Voorals ons aanbod bedels is groot! En onze prijzen houden we zo betaalbaar mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik maak zelf ook oorbellen en vindt jouw creaties heel mooi. Ik ben helemaal weg van Pixie's world, zou je me soms kunnen laten weten waar je die bloemetjes besteld.

  Groetjes
  nancy.merre@kindengezin.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie website!!
  Voor kralen kijk ik online altijd bij kralen-kopen.nl en easyjewels.nl.
  Hier hebben ze mooie kralen tegen betaalbare prijzen. Het is leuk als je hobby ook in deze tijden een beetje betaalbaar blijft, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop vaak mijn kralen op www.Sayila.nl, zij hebben zoveeel kralen, ik kijk altijd eerst op deze website als ik iets zoek, en de verzendkosten zijn ook gratis.

  Groetjes,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne informatie, handig om te weten voor je gaat beginnen. Hoewel ik het altijd leuk vind om doe-het-zelf blogs te lezen, was ik nog niet eerder begonnen met zelf kettingen maken en dit soort dingen. Ik heb laatst voor het eerst een bestelling geplaatst op http://www.kralenhoekje.nl/. Erg fijne webshop, mijn order werd snel verwerkt en ik had alles snel in huis. Je ziet zoveel online kralenwinkels dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ik vond dat deze website erg leuke, originele kralen had, kralen die ik nog niet ergens anders had gezien. Daarom besloot ik om gewoon maar een keer te bestellen, en het is me goed bevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...