vrijdag 23 juli 2010

recept : portugese sardienes op de BBQ, op de wijze van Nick

Een paar dagen geleden ben ik bij een vriend lekker gaan BBQ-en en hij schotelde me dit recept voor. Het is erg simpel en superjammie ( en geef toe : het ziét er ook erg lekker uit ;) ) !




Hoe maak je het ?


je hebt niet veel nodig : sardienes, veel grof zout en een BBQ.
Strooi een laag grof zout in een schotel.
leg daarop de sardienes ( hier zijn gekuiste exemplaren gebruikt, maar dat hoeft niet ) en bestrooi ze met een laag grof zout.
Laat dit minstens een uurtje trekken in de koelkast.
Als de BBQ lekker warm is, haal je de visjes uit de koelkast en verwijder je het zout. Dit kan je doen door de visjes af te spoelen en droog te deppen, maar je kan het er ook gewoon afwrijven. In het tweede geval zullen ze nog wat zouter proeven.

Rooster ze op de BBQ en dien op met eventueel een beetje citroen als je dat lekker vindt.

Deze visjes zijn erg lekker op deze manier, maar als je niet van zout houdt, moet je er niet aan beginnen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...