vrijdag 23 juli 2010

Recept: Portugese sardienen op de BBQ, op de wijze van Nick

Een paar dagen geleden ben ik bij een vriend lekker gaan BBQ-en en hij schotelde me dit recept voor. Het is erg simpel en superjammie ( en geef toe : het ziét er ook erg lekker uit ;) ) !


recept: Portugese sardienen op de BBQ,  op de wijze van Nick

Hoe maak je het ?


Je hebt niet veel nodig : sardienen, veel grof zout en een BBQ.
Strooi een laag grof zout in een schotel.
Leg daarop de sardienen ( hier zijn gekuiste exemplaren gebruikt, maar dat hoeft niet ) en bestrooi ze met een laag grof zout.
Laat dit minstens een uurtje trekken in de koelkast.
Als de BBQ lekker warm is, haal je de visjes uit de koelkast en verwijder je het zout. Dit kan je doen door de visjes af te spoelen en droog te deppen, maar je kan het er ook gewoon afwrijven. In het tweede geval zullen ze nog wat zouter proeven.

Rooster ze op de BBQ en dien op met eventueel een beetje citroen als je dat lekker vindt.

Deze visjes zijn erg lekker op deze manier, maar als je niet van zout houdt, moet je er niet aan beginnen ;)

Meer recepten op deze pagina....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com