woensdag 26 januari 2022

Geklets: Over mijn kerstvakantie en wat linkjes en tips...

Geklets: Over oa mijn kerstvakantie en wat linkjes...

Voor mijn 'geklets'-artikelen verzamel ik altijd op voorhand wat puntjes waar ik het over wil hebben. En als ik die dan - een maand na de vorige ongeveer - boven haal, verbaast het me telkens hoe snel een maand voorbij is, en ook hoeveel er in een maand gebeurt. De dingen die ik in het begin van de maand op mijn lijstje zette, lijken vaak al zo ver weg.

Geklets: Over oa mijn kerstvakantie en wat linkjes...

Kerstvakantie


Zoals bijvoorbeeld mijn kerstvakantie.
Ik probeer elk jaar tijdens de kerstperiode 2 weken vakantie te nemen want zo'n wat langere rustpauze in het midden van het werkjaar vind ik erg fijn.

Meestal ga ik dan enkele dagen naar Parijs, maar de voorbije jaren was dat niet mogelijk of niet zo aantrekkelijk omwille van de maatregelen tegen corona. Ook dit jaar ben ik gewoon thuis gebleven. Zelfs de feestdagen zelf bracht ik op mijn eentje thuis door en voor je medelijden met me krijgt: ik vond dat ab-so-luut niet erg!

Ik krijg wel hoe langer hoe meer het gevoel een kluizenaar te worden. Ik mis alleen nog een hutje diep in een bos, een hoop katten en een vogelnest in mijn haar.


Voor de nieuwsgierigen onder jullie: dit is waar ik die 2 weken mee vulde:

- Ik keek nog eens naar alle "Lord of the Rings" en "the Hobbit"-filmen. Elke dag eentje tot ik ze allemaal had gezien. Ik moet wel zeggen dat ik het bijwijlen wat doorknauwen vond, want sommige stukken zijn toch net wat te lang uitgesponnen naar mijn goesting. Ik heb dat gevoel vooral vaak bij strijdgewoel en gevechten. Dat is zo saai!
Maar de boeken van Tolkien zijn voor mij 1 van de eerste boeken ooit die me van mijn sokken bliezen toen ik nog een zeer jong meiske was en al bij al genoot ik dan ook erg van het herbekijken van de films. Ik zou hetzelfde eens willen doen met die van Harry Potter maar dat os er nog niet van gekomen.



- Ik maakte ook een 20-tal paar oorbellen met bijbehorende tutorialfoto's. En er zitten er daar bij waar ik bijzonder content van ben! Ik heb nu genoeg materiaal om nog maanden tutorials uit te schrijven op mijn blog én een hoop nieuwe bellen om mezelf wat op te smukken die keren dat ik toch eens buiten kom!
Ik merk overigens dat het bijzonder goed werkt om enkele dagen na mekaar bellen te maken: in het begin moet ik namelijk altijd nog wat op gang komen en is de inspiratie er nog niet. Maar hoe meer ik er maak, hoe meer ideeën ik krijg. Heerlijk is dat!



- Ik was achter de schermen ook druk bezig met mijn blog: ik schreef alvast al wat op voorhand, maar dook ook in mijn oude blogartikelen om deze na te lezen, linkjes te verwijderen of herstellen en de vele type-, en schrijffouten en slechte titels te corrigeren. Ik ben daar 2 jaar geleden mee begonnen in het kader van het toen 10-jarig bestaan van mijn blog en ben ondertussen -beginnend met mijn allereerste blogartikel - toch al in oktober 2014 geraakt.

Ik merk dat ik het heel plezant vind om die oude artikels te herlezen. Eigenlijk is mijn blog een soort van dagboek in combinatie met een foto-album. Mijn aller diepste zielenroerselen schrijf ik hier niet neer, maar ik kan mijn blog wel gebruiken om mooie herinneringen op te zoeken.

Ik probeer niet te streng op mezelf te zijn bij dat herlezen want ik kom nogal wat slechte foto's tegen. Dat vind ik toch als ik ze met mijn blik van vandaag bekijk. Ik laat ze toch maar staan, want ze hoorden bij mijn leven toen. En ze laten me zien dat ik elke dag weer bijleer en beter word in fotograferen.
Wil je ook eens in mijn archieven grasduinen? Dat kan het makkelijkst als je mijn blog leest op computer of laptop. Scroll dan helemaal naar beneden en kies een thema uit in de woordenwolk, of kijk eens in de zijbalk onder het knopje 'archief' en kies een maand uit.


Tips en Linkjes

Bon, en nu word ik stilletjes aan wat ambetant van de vaststelling dat ik hier heel de tijd spreek over 'ik' en 'mezelf'. Zal ik het eens over iets anders hebben?

- Zoals de droeve tijding dat het het fijne tijdschrift "Wilfried" helaas stopt met zijn Vlaamse editie. Spijtig genoeg is mijn Frans niet goed genoeg om dan maar de Franstalige versie te lezen. Dat nieuws kon je lezen op de facebookpagina van het tijdschrift. Op hun website staat vooralsnog nog geen info over dit abrupte einde.

- Nog iets dat dreigt te verdwijnen is de geweldige vrije radiozender Radio Minerva. Geef toe: velen onder jullie hadden niet gedacht dat ik die goed zou vinden, niet? De zender geeft namelijk een wat stoffig imago en wordt vooral geassocieerd met zeer oude mensen en hoempapamuziek maar dat klopt niet. Radio Minerva speelt inderdaad niet de meest recente muziek, maar er is daar vaak wél zeer goeie muziek te horen en eigenlijk is dat gewoon een heel gezellige echt plaatselijke zender die absoluut moet blijven bestaan. Ik hoop dat er nog een oplossing uit de bus komt waardoor ze kunnen blijven verder werken!
- Uiteraard gaat ook mijn aandacht de voorbije dagen ook heel erg naar weeral schrijnende voorvallen van grensoverschrijdend gedrag die aan de oppervlakte zijn gekomen. Dat is voor mij, vrouw zijnde, natuurlijk geen verrassing. Alle vrouwen weten dat dit soort van gedrag zeer vaak voorkomt.
Ik ben blij met elke keer dat dat aangekaart wordt. En deze keer ben ik éxtra blij met de manier waarop dat gebeurde want Tim Hofman en zijn team hebben dat op alle vlakken zo goed gedaan! Ik ben echt fan van die man, hoe langer hoe meer!

- Meat Loaf is dood! Niet iemand waar je tegenwoordig nog mee wil uitpakken omwille van niet hip, maar ik heb de plaat 'Batt Out of Hell' echt grijs gespeeld. En daar schaam ik me niet voor! Het was de eerste plaat die ik zelf kocht en ik ken ze van binnen en van buiten, tot het allerkleinste nootje. "Paradise By The Dashboard Light" vindt ik overigens 1 van de minste nummer op de plaat, er staan er veel betere op. Luister zelf maar eens als je ze nog nooit integraal hebt gehoord.

- Ik keek ook nog - en was daar effe niet goed van wegens zo herkenbaar op veel vlakken - naar het wondermooie 'Normal People'.

- Nog een kijktip: Taboe van Philippe Geubels is terug! En ook daar heb ik alweer mooie dingen gezien!


- Tenslotte nog een hoopvol nieuwtje van uw reporter ter plaatse: ten Huize - of beter: 'ten tuine' - "Mie" zijn de eerste sneeuwklokjes opgedoken! De lente is - alhoewel nog niet direct morgen - dus toch al een heel klein beetje op komst!


Wegens geen nieuwe foto's die ik hier kon plaatsen ben ik in mijn blogarchief gedoken en heb ik er daar hier en daar eentje uitgeplukt om mijn blogartikel van vandaag op te vrolijken. 

Meer blogartikelen met geklets ... . 

1 opmerking:

  1. It sounds like you had a lovely and relaxing vacation at home. I, too, have fond memories of Meatloaf. I relate the music to a dear friend who is long gone. She would bring the CD to work when we worked weekends, and we’d listen while we worked. It’s a good memory!

    Michelle
    https://mybijoulifeonline.com

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com