woensdag 27 oktober 2021

Recept: Viëtnamese limonade op grootmoeders wijze uit restaurant Aname in Parijs

Recept: Viëtnamese limonade op grootmoeders wijze uit restaurant Aname in Parijs

Een paar jaar geleden ontdekte ik achter de hoek van waar ik altijd verblijf in Parijs een Vietnamees restaurant: Aname.
Sindsdien probeer ik er elke keer als ik in Parijs ben eens te gaan eten, want deze keuken is toch net wat lichter dan de zware Franse keuken.

Afgelopen zomer zag ik er Vietnamese limonade op de kaart staan, en ik besloot dat eens te proberen. Ik verwachtte eerlijk gezegd een mierzoet felgekleurd drankje te krijgen maar tot mijn grote verrassing - en ook wel opluchting - kreeg ik iets helemaal anders voorgezet.

Het drankje dat me werd voorgezet was zo simpel, maar ook zo lekker verfrissend dat ik het sindsdien ook thuis wel eens maak.

Recept: Viëtnamese limonade op grootmoeders wijze uit restaurant Aname in Parijs

Ingrediënten

  • een kleine portie rietsuiker of witte suiker
  • een flesje Perrier (want Parijs ;) ) of ander water met gas
  • een citroen of limoen
  • wat takjes verse munt
  • veel ijsblokjes
  • lepel

Recept: Viëtnamese limonade op grootmoeders wijze uit restaurant Aname in Parijs

Recept

Veel recept is er niet aan en een aantal onder jullie zullen misschien zeggen dat ze dat drankje al lang kennen en vaak maken.
Maar ik ken het van in restaurant Aname en voor mij zal het voor altijd met dat restaurant verbonden blijven.

Geen mierzoet flesje limonade met vreemde opschrift dus. De dienster bracht me een groot glas propvol ijsblokjes, en bovenstaande ingrediënten.
Het is de bedoeling dat je zelf de hoeveelheden van de ingrediënten combineert tot het mengsel dat je zelf het lekkerst vindt.
Voor mij is dat met maximum een kleine koffielepel suiker want dat breekt het zure van de citroen een beetje zonder echt zoet te worden. Tot mijn verbazing lost die suiker gewoon op in het koude water:  ik vreesde te eindigen met een bodem suiker in het water en dat was niet het geval.
Al roerende tussen de ijsblokjes kan je de munt wat kneuzen zodat ook de smaak van dit kruid loskomt. 
En van de citroen gebruik ik min of meer een kwartje, hangt een beetje af van hoe sappig hij is. Te veel citroen maakt het naar mijn smaak te zuur.
Dit drankje blijkt heerlijk te zijn op hete zomerdagen, maar op andere momenten is het ook een goede dorstlesser.
En met dit blogartikel ben ik zeker dat ik het recept altijd terugvind als ik het nog eens wil maken maar vergeten ben wat er ook alweer in ging ;) . Handig hoor, zo'n eigen blog!

Recept: Viëtnamese limonade op grootmoeders wijze uit restaurant Aname in Parijs

Meer recepten op deze pagina of via deze tag ... 

Ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en kreeg niks in ruil voor de vermelding van dit restaurant.  Ik schreef dit op eigen initiatief en zonder medeweten van het restaurant./ I have an add- and sponsor free blog and I didn't receive anything for writing this blogpost. Writing this blog post was my own decision, the restaurant is not aware of this blog post. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com