woensdag 6 november 2019

Parijs: street art in en rond Fluctuart

Parijs: street art in Fluctuart

Sinds deze zomer is Parijs een museum rijker. Op het water deze keer, in een boot in de Seine. Helemaal gratis toegankelijk, met een terras op het dek waar je een hapje kan eten en een drankje voor verkoeling zorgt. En met street art als onderwerp.

Parijs: street art in Fluctuart
Parijs: street art in Fluctuart

Op een - weeral - warme zomerdag besloot ik eens te gaan onderzoeken wat deze museumboot zoal te bieden had.

Parijs: street art in Fluctuart
Parijs: street art in Fluctuart

Hij ligt aangemeerd vlakbij Pont des Invalides en ik kon al onder de brug en buiten zien dat ik in de buurt kwam van een museum rond street art: de omgeving van de boot was namelijk helemaal opgetooid met breisels en haaksels. 

Parijs: street art in Fluctuart

In de boot vind je in het ruim een tijdelijke tentoonstelling, boven een stuk met een permanente tentoonstelling waaronder een werk van Banksy en een boekenwinkel, en op het dek een 'rooftop bar' (zeggen ze zelf maar dat vond ik toch wat overdreven voor wat het was) .

Swoon

De eerste permanente tentoonstelling toonde werk van street art artieste Swoon

Swoon

Ik vind het tof dat dit initiatief rond street art als eerste koos voor een vrouwelijke kunstenaar want die komen in de street art scene nog altijd niet voldoende aan bod.  

Swoon

Op de tentoonstelling zag ik portretten van mannen, vrouwen en kinderen in sobere aardse kleuren. 

Swoon

Boven in de boekshop kocht ik een boek over vrouwelijke street artartiestes. In het Frans. En dat werd meteen het eerste boek dat ik helemaal uitlas in het Frans ;) . 

Swoon
Swoon

Er stonden veel foto's in dus was het lezen niet zo'n onoverkomelijke opgave, maar ik ben toch fier op mezelf dat ik eindelijk eens een boek in het Frans las.

Swoon

De tijdelijke tentoonstelling rond Swoon is ondertussen afgelopen en vervangen door een ode aan Da Vinci met medewerking van 20 street artartiesten.

Swoon

De collectie bekijken in de boot is niet erg tijdsintensief. Een boot is niet groot en met ook nog een boekenwinkel en een bar er in is de ruimte om effectief werken te tonen natuurlijk beperkt. 

Swoon

Maar als je er in de buurt bent loont het zeker de moeite om er even binnen te springen.

Swoon

Dat kan je trouwens tot middernacht! Het museum is namelijk open van woensdag tot en met zondag (en in de zomer zelfs elke dag) van 12 uur tot middernacht. Echt iets voor nachtuilen dus!

Parijs: street art in Fluctuart

Meer info op deze website ...

Parijs: street art in Fluctuart


2 opmerkingen:

  1. Het zal dan misschien niet groot zijn maar alle foto's tonen wel dat het indrukwekkend mooi is. Geweldig hoe het buiten al begint.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vond het ook tof om al van wat verderop door street art tot in de boot te worden geleid!

      Verwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com