zaterdag 3 maart 2018

Uit mijn derde tekenboekje VII


Gewoon wat gedoodle, in kleurpotlood en zwarte stift. 
Zonder al te veel planning, gewoon starten van een vaag idee. 
In tegenstelling tot wat mensen soms denken, ben ik nogal ongeduldig: het moet vooruit gaan bij mij en ik ben dan ook niet iemand die uren tijd steekt in het ontwerpen van een tekening, gom in de aanslag tot het helemaal perfect is. Ik begin gewoon en maak het af en ik zie wel of het goed is of niet. Dat doe ik niet alleen bij tekenen trouwens, ook bij het maken van oorbellen, het ontwerpen van haak- en breiwerk enz ben ik niet iemand die tot in het kleinste detail blijft uitproberen vooraleer naar het definitief resultaat te gaan.Misschien zou veel van wat ik doe beter zijn als ik daar wel wat meer tijd voor zou nemen. Maar ik geniet van het doen, en ik zou het al rap opgeven van ambetantigheid als ik blijf prutsen tot ik denk dat het perfect is. Als't maar plezant is hé!

4 opmerkingen:

 1. Geweldig... ik word hier helemaal blij van. Iemand die precies zo werkt als ik. En wat een prachtig werk maak je zo. Ik ben onder de indruk. Leuk om te zien dat iedere doezelaar zo haar/zijn eigen patronen ontwikkeld op een unieke en zelfs herkenbare manier. Ik vind het prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je tekeningen zie denk ik juist "Waar haalt ze het geduld vandaan? :) Ondertussen heb ik gister de hele dag getekend en was dat heerlijk. Tot het eindresultaat het niet was. Toen was het plots een verloren dag. Maar jouw tekeningen zijn erg mooi. Ze stralen de rust uit die het maken je denk ik gebracht heeft. Mooi in balans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar nee! Als je een hele dag heerlijk hebt getekend, is dat helemaal niet verloren! Heerlijk is goed! En bij elke tekening leer je weer wat bij, ook al niet verloren dus! Ik maak deze tekeningen vooral tijdens vergaderingen, en dan worden die eens zo leuk.

   Verwijderen