maandag 5 februari 2018

Boek: Honger!


Het vorige boek van Mme Zsazsa was wat ondertussen mijn nummer 1- moestuinboek is geworden: het moestuinboek van Mme Zsazsa.
En als ge zelf groenten kweekt, moet ge die natuurlijk ook opgegeten krijgen en dus schreef ze nu een kookboek met recepten voor al dat zelfgekweekt lekkers uit de tuin.
Een vegetarisch kookboek zelfs.
Logisch toch?Ik ben dol op vlees. Maar zo lekker dat ik dat vind! Maar ik zit daar - hoe langer hoe meer -  wat mee in mijn maag moet ik eerlijk toegeven.
Over het algemeen denk ik niet aan dieren als ik vlees koop of eet. Vlees is voor mijn gevoel meestal gewoon eten, geen dood dier.
Als ik er wel bij stil sta dat ik een stukje koe of een rib van een lammetje aan het eten ben, dan vind ik dat zeer voos. Als ik dan ook nog eens stil sta bij het leed dat die dieren moeten ondergaan vooraleer ze op mijn bord belanden - en dan niet alleen het slachten maar ook de manier waarop ze gekweekt worden en hun leven doorbrengen - dan knaagt mijn geweten nog harder.


En zo zit ik bij het eten van vlees voortdurend te schipperen tussen mijn geweten en mijn goesting. Meestal wint het 2de ... . 
Maar toch wil ik wat meer vegetarisch eten. Dat zouden we wellicht allemaal beter wat meer doen. Of ik ooit de overstap maak naar helemaal vegetarisch eten weet ik niet.


Ik ben zo gewoon om met vlees te koken dat ik niet zo bedreven ben in het bereiden van gerechten zonder.  
Dit boek van Mme Zsazsa komt dus als geroepen. Haar kookboek staat vol vegetarische recepten met produkten van bij ons waar ge makkelijk aan geraakt. De recepten zijn no nonsense: niet ingewikkeld om te maken, snel klaar én lekker.
Gisteren maakte ik de 'passionele patatjes' (en ik ben blij da'k nog een portie over heb, zo lekker!) en ik maakte ook al de heerlijke roze pasta.
En onlangs kookte ik een végé receptje met aubergine waarover ik op voorhand twijfelde of ik het lekker zou vinden. Het bleek echt zooooo goed! Kwijl kwijl...

(PS: terzijdeken: Schrijven jullie ook in jullie kookboeken? Ik duid altijd aan wat ik gemaakt heb, schrijf er bij wat ik er van vond , soms ook wat mijn lief er van vond  - al zal dat gezien het thema van dit boek hier niet al te vaak in gebeuren - en vul eventueel aan met de aanpassingen die ik deed aan het recept.) Een extra troef in de boeken - in al haar boeken trouwens - van  Mme Zsazsa is haar humor die zelfs het gewoon lezen van haar recepten tot een plezier maken. Grappige titels, plezante anecdotes, heerlijke terzijdekens ... Ik zit hier gewoon in mijn eentje luidop te lachen als ik haar recepten lees. 


Nog troeven: er zit een lintje in, er zijn tips om er veganistische recepten van te maken, tips om bepaalde produkten te vervangen door iets anders, info voor pietjes preciezen die details nodig hebben om te kunnen koken en een hoop tekeningetjes die het grappig en boeiend maken.
En nu ben ik benieuwd wat haar volgende boek gaat zijn :D .

PS: Ik heb een sponsor- en reclamevrije blog. Ik schreef deze blogpost dan ook uit eigen beweging zonder er iets voor in ruil te krijgen. Ik kocht het boek gewoon aan volle prijs.

3 opmerkingen:

  1. Wat een aantrekkelijke omslag. Leuk boek zo te zien. Tja vlees. ik eet het nauwelijks. Mis het ook niet in mijn brouwsels. Ben geen aardappel groente vleeseter. Maar ja dan moet je weer wel oppassen dat je de goede stoffen wel binnenkrijgt. Dat is wel een ding. Ik wens je een smakelijk eten uit het nieuwe boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat op de vegetarische toer verloopt hier ongeveer hetzelfde als bij jou. Sinds we 2 keer aan "dagen zonder vlees" deelnamen is het vegetarische ongemerkt in onze levensstijl geslopen. Niet altijd. We kunnen nog heel erg genieten van een stukje vlees (en vooral ook van vis) maar we proberen dat vlees dan wel nog bij de boer zelf te kopen of bij Bioplanet. Maar steeds minder vlees komt er hier op tafel. Ik zie dat dartel lammetje echt voor me en dan smaakt het niet meer... En ja vegetarisch koken is wennen maar dat wennen gaat snel er er zijn heerlijke recepten! Je moet eens Afrikaans stoofpotje met zoete aardappel googlen. Lekker!!! In mme Zsazsa's kookboek ga ik toch ook eens piepen. Alle nieuwtjes welkom.

    BeantwoordenVerwijderen