maandag 8 januari 2018

uit mijn derde tekenboekje I


Ik heb altijd een sketchboekje op zak en wat kleurpotloden en zwarte stiftjes. Daar ben ik enkele jaren geleden mee begonnen. Ik moet namelijk vaak vergaderen en regelmatig naar studiedagen ed en ik vind het dan soms moeilijk om me te blijven concentreren en op studiedagen zelfs om niet in slaap te vallen. Dat laatste heeft dan niet met de inhoud te maken hoor, ik weet niet met wat wel juist, maar op school had ik dat ook zeer vaak: ik steek dan zoveel energie  in het wakker blijven dat ik van de inhoud niet veel meer oppik. Ik ging dan ook niet graag naar school.Om dat probleem voor eens en altijd op te lossen ben ik dus enkele jaren geleden beginnen tekenen tijdens vergaderingen en studiedagen (of als ik ergens zit te wachten, bij de dokter of zo) . Het verscherpt mijn concentratie, ik blijf actief deelnemen, de activiteit op zich wordt er bovendien een pak plezanter door én omdat ik besloot om dat ineens goed aan te pakken ipv zomaar wat te kriebelen op mijn vergaderpapieren heb ik op het einde van de rit een boekje vol zelfgemaakte tekeningen :) .


Momenteel is boekje 3 vol en ben ik al aan het vierde begonnen. Ik heb alle tekeningen die ik goed genoeg vond gefotografeerd en de komende weken laat ik ze met plezier maar ook met een klein hartje op de wereld los. Zo kunnen mijn collega's die niet altijd durven vragen om eens te mogen kijken eindelijk eens zien wat ik dan juist allemaal teken (ze zijn daar benieuwd naar weet ik ;) ).


Het is wel met een klein hartje dat ik ze toon omdat ik besef dat mijn tekentalent zeer beperkt is. Maar omdat mensen op sociale media de neiging hebben alleen de heel goeie dingen te laten zien en dat niet de echte wereld is, vond ik het toch opportuun om ze te plaatsen. En omdat ik ondertussen een goed zicht heb op wat ik wel en niet kan, ben ik toch wel tevreden van veel van de dingen die ik met mijn beperkt talent tekende.


Ik gebruik meestal kleurpotloden en zwarte stiftjes. Af en toe doe ik er wat aquarel bij of een wit stiftje. 
In het prilste begin, toen ik met mijn eerste boekje begon, vond ik het wat ongemakkelijk om dat te doen op een vergadering. ik had het gevoel dat alle aandacht op mij gericht was en voelde me bekeken en raar bevonden. Maar ondertussen zijn zowel ik als mijn collega-vergaderaars dat gewoon van me en kijkt niemand nog op als ik mijn kleurpotloden te voorschijn haal. Ik ben vooral verbaasd dat niemand mijn voorbeeld volgt want het is echt waar een zeer goede manier om aandachtig en actief te blijven vergaderen.

Bon, vandaag het eerste deel....
Tekeningen van de eerste 2 boekjes vind je via deze tag ....

1 opmerking:

  1. Ze zijn mooi. Bijzonder kunstzinnig ook. Ik heb dat wel eens gelezen inderdaad, dat tekenen de aandacht verscherpt. Best bijzonder. Zeker bij deze geconcentreerde kunst van jou. Of ik mij nog zou kunnen concentreren als ik jou zo intrigerend bezig zag weet ik niet :)

    BeantwoordenVerwijderen