zondag 3 december 2017

Parijs: romantiek en rust in La Cité Florale


Geen idee meer waar ik de tip vond voor het uitje waar ik vandaag over schrijf. Ik heb zelfs wat moeten zoeken om terug te achterhalen hoe het er alweer heette. La Cité Florale dus, enkele straatjes met bloemennamen in het dertiende arrondissement.
Er is bijzonder weinig te beleven, maar het is er wel mooi en erg rustig.


Ik wilde afgelopen zomer de wat minder toeristische kant van Parijs wat exploreren. En 1 van de tips die ik tegenkwam was La Cité Florale.


Dus nam ik de metro richting halte 'masion Blanche', benieuwd wat ik er zou ontdekken.


Voor het eerst bovenkomen uit een metrostation is altijd spannend: je hebt je verplaatst onder de grond en ineens kom je boven en je weet totaal niet wat je te zien gaat krijgen.


Deze keer was ik onaangenaam verrast: een zeer lelijke straat zonder karakter met moderne gebouwen en veel bouwwerven.


Maar gelukkig was het verderop alweer een pak mooier. Zo passeerde ik bijvoorbeeld een klein pleintje met bomen die vol paarse bloesems stonden, en dat in de hoogzomer!


Ik vond het er zo mooi dat ik in het terugkomen een dik uur op een terrasje ben gaan zitten met zicht op die bloemenweelde.


Maar eerst dus de zoektocht naar de straatjes met bloemennamen die mooi schenen te zijn.


En dat bleek waar: ik ontdekte een paar straatjes met kleine huisjes en geveltuintjes vol groen en bloemen.


Het was er aangenaam om wat rond te slenteren: erg rustig, sfeervol, fleurig en groen. Het is daar wellicht erg fijn wonen.


Am vroeg ik me wel af hoe het zou zijn om regelmatig een verdwaalde toerist voor je deur te zien staan die onderzoekend naar de beplanting in je voortuintje kijkt. Vermoedelijk zijn de bewoners daar content dat ze niet overrompeld worden door de hordes toeristen die in het centrum rondhossen.


Tijdens mijn wandeltocht van de metro naar deze straatjes, het rondslenteren daar en de weg terug naar de metro kwam ik nauwelijks mensen tegen. Een heel andere sfeer dan wat ik gewoon ben van Parijs dus. 


Maar verwacht er niet meer van dan dat: er is verder niks te zien: La Cité Florale is niet groot en er zijn geen winkeltjes, ateliers of horeca: gewoon een paar sfeervolle straatjes en rust. Maar soms heeft een mens niet meer nodig om gelukkig te zijn, toch?


Wil je er ook eens naartoe? Doe dat dan alleen als je veel tijd hebt of Parijs al vaak bezocht hebt. Als je voor het eerst naar Parijs komt kan je beter andere dingen doen. 


Neem de metro richting maison Blanche en zoek op je kaart naar een straat met bloemennaam: Rue des Iris of Rue des Orchidées bijvoorbeeld....


meer blogposts over Parijs...

1 opmerking:

  1. Wat ben ik toch blij met al je Parijse verhalen. Gaat weer in het mapje met tips.

    BeantwoordenVerwijderen