maandag 18 september 2017

Parijs: een clubhuis aan het water: 'Le Pavillon des Canaux'


In Parijs bleef ik tot nog toe vooral 'in het centrum', daar waar de meeste toeristen rondhangen. Montmartre, le Marais, de omgeving van de Notre Dame ... Maar Parijs is groot en er is echt overal vanalles te zien dus had ik me voorgenomen om deze keer mijn exploratiegebied wat uit te breiden en wat minder voor de hand liggende plekjes op te zoeken...


Gegidst door oa Messy Nessy Chic en haar boek, en aan de hand van wat tips van mijn broer besloot ik eens te gaan kijken in 'Le Pavillon des Canaux' aan - jawel! - het kanaal. (en als ge me nu vraagt aan welk kanaal, dan zal ik antwoorden: 'awel, hét kanaal'. Dat antwoord moet dan maskeren dat ik eigenlijk niet weet welk kanaal :) ) .


Het was een heerlijke zomerdag. Ik moest een klein stukje lopen om van de metro aan het kanaal te geraken en kwam daarbij door een buurt die me erg boeiend leek maar die nu zowat uitgestorven was. Veel winkeltjes uit alle hoeken van de wereld maar allemaal gesloten.


De oorzaak was wellicht de tijd van het jaar: in Augustus zijn veel Parijzenaars elders, ook de winkeleigenaren.


Bon, al gauw zag ik aan de oever van het kanaal een statig huis staan:  Ik had mijn plaats van bestemming bereikt.


'Le Pavillon des Canaux' is een groot herenhuis waar je iets kan eten of drinken en waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. De verdeling in kamers is behouden, en de functies van de verschillende kamers zijn zichtbaar gebleven in de inrichting.


Zo heb je een keuken, living, kinderkamer en zelfs een badkamer met bad waar je je vervolgens kan neervleien met een tas koffie en je laptop. 


Of in mijn geval met een voor Parijs zeer betaalbare latte met een grote glutenvrije chocoladekoek (4,6 euro in totaal) en mijn haakwerkje.


Wat een geweldige plek is dat zeg!
Ik keek mijn ogen uit! Overal was het mooi! 


Er waren flamingo's, vintage meubelen, geometrische lampen, gehaakte kussens, peacockstoelen, ... . Ook gezonde maaltijden, lekkere latté's en de koekjes zijn glutenvrij, ... . 


Je kan er rustig in een hoekje op je laptop werken, of gezellig zitten keuvelen met een vriendin in bad.... . 


Ik zette me in een hoekje en genoot van de kabbelende bezigheden in het 'clubhuis' en haakte onderwijl nippend van mijn koffie. Ik bleef er een flinke tijd hangen en toen besloot ik dat het tijd was om mijn benen te strekken en wat te gaan wandelen aan de oever van het kanaal. 


Ik maakte me klaar voor een rustige middag aan het water,  met het zonnetje op mijn snoet en het zachte geklots van het water als achtergrondgeluid...


Om vervolgens tot mijn verrassing - ik was zo gefixeerd geweest op het vinden van Le Pavillon des Canaux dat ik dat niet had gezien - terecht te komen midden in het gewoel van Paris Plage. 
Maar dat is voor een volgende keer...


Pavillon Des Canaux is een tof plekje. Je kan er niet alleen een koffie met koekje nuttigen, maar ze organiseren er ook allerlei activiteiten.


Wil je er ook eens naartoe? Dan moet je hier zijn:

Quai de la Loire 39
75019 Paris


Meer Parijs via deze tag of op deze pagina...

PS: ik heb een sponsor- en reclamevrije blog. Deze blogpost schreef ik op eigen initiatief zonder enige vorm van vergoeding.


5 opmerkingen:

 1. Wat een bijzonder plekje, gaat op mijn lijst voor mijn volgend bezoek. Ik wacht met vreugde. Op je volgende post over Parijs....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U vraagt, wij draaien! Ik heb nog veel materiaal en veel verhalen voor veel blogposts over Parijs ;)

   Verwijderen
 2. I'd love to visit Paris one day... especially how you describe it :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alleen even gescrolled om eerlijk te zijn- niet gelezen, maar wat heb je weer een prachtige foto's. Ze spreken echt tot de verbeelding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! (en ik doe dat ook wel eens, alleen naar de prentjes kijken ;) )

   Verwijderen