vrijdag 18 augustus 2017

Deze zomer in Lissewege...


Over mijn bezoek aan 't vaartje in Lissewege vertelde ik al eerder, maar uiteraard bekeek ik ook de andere mooie dingen die in het dorp tentoongesteld staan.Ik kan echter niet zeggen da'k aangenaam verrast was door wat ik er zag: aangenaam was het zeker wel! Maar ik was niet meer zo verrast. 


Dat komt omdat veel kunstenaars er elk jaar werken tentoonstellen. Ik heb Lissewege al een paar zomers na mekaar bezocht en herken de stijl van de kunstenaars daardoor ondertussen. Vandaar niet meer 'verrassend' .... 


Maar ze blijven mooi natuurlijk, dat wel. Dus heb ik er ook deze keer weer met veel plezier rondgedwaald.


Lissewege transformeert elk jaar tot een dorp vol beelden. Het is een mooi rustig dorpje niet zo ver van Brugge, vol witte huizen en weinig verkeer. En kunst ... .


De foto's die ik toon zijn niet per definitie representatief voor wat ik het tofste vond. Zo was ik erg enthousiast over het werk met oude naaimachines en andere werktuigen dat in het gras staat aan 'Ter Doest' maar door de lichtomstandigheden en de vele schaduwen en mijn op dat vlak gebrek aan technische vaardigheden kreeg ik het niet goed op de foto. Ge zult dus zelf moeten gaan kijken :) .


De werken die in de kerk voor de grijsblauwe stenen pilaren staan,  zijn dan weer allemaal erg fotogeniek. Vandaar de overload van foto's die ik in de kerk trok ;) .


Het werk van de ijsbeer met jong - Piëta genoemd - vond ik erg pakkend .... .


Lissewege is echt een bezoekje waard als je van rust en kunst houdt. Je kan de beelden nog zien - gratis trouwens - tot 24 september en op deze website vind je alle nodige info.... 


En spring dan zeker ook 't vaartje binnen! 


Meer blogposts over kunst via deze tag ... 
Meer blogposts over eerdere edities van de beeldenroute in Lissewege via deze tag ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten