vrijdag 14 juli 2017

Napels: over handtassen en de via San Sebastian, Piazza Bellini en omgeving


Het hotel waar mijn lief en ik verbleven in Napels lag vlakbij de Via San Sebastian. Dat bleek een heel tof straatje te zijn dat uitmondde op een tof pleintje - Piazza Bellini - dat weer omringd was door nog meer toffe straatjes.
Niet zo raar natuurlijk: Napels barst van de toffe straatjes :) .Deze straat had voor mijn lief een extra troef: er zijn daar namelijk verschillende muziekinstrumentenwinkels. En vermits mijn lief een muzikant is, hebben we de uitgestalde waren in de etalages grondig bestudeerd.


Ik had spijt dat ik geen Italiaans kan want de buurt van de Piazza Bellini puilt uit van de tweedehandse boeken. De éne naast de andere winkel vol oude boeken: uitgestald op straat of opgestapeld in volgestouwde winkeltjes. In 1 van hem zag ik een vertaalde Tijl Uilespiegel liggen :). 


Op Piazza Bellini zelf was er zelfs een ouden-boeken-reparatie-ateliertje!


Het viel me trouwens op dat er veel aan tweedehands gedaan wordt in Napels. Ik zag er niet alleen deze tweedehandse boekenwinkeltjes, maar ook veel tweedehandse kledingwinkels. Zonder mijn lief (die al zonder morren mee wilde naar kralenwinkels) zou ik er wellicht meer op schattenjacht gegaan zijn tussen al dat gebruikt afgedankt gerief. 

De Piazza Bellini zelf heeft een aantal gezellige terrasjes waar we een paar keer een latte zijn gaan drinken. Dat hoort er ook bij hé, af en toe rusten en dan wat rondkijken en jezelf afvragen hoe het zou zijn om er te wonen.....


In de Via San Sebastian vond ik na jaren zoeken en steeds weer falen eindelijk een waardig alternatief voor mijn tot op de draad versleten handtas. Dat zit zo: ik loop al een jaar of 15 rond met een stevige lederen weitas als handtas. Die was niet stuk te krijgen maar zag er niet zo fris meer uit. Ik wilde hem graag vervangen en deed daartoe verschillende pogingen. Maar ik ben niet zo zorgzaam van aard: ik gebruik mijn spullen en dat zie je ook. Dus alle pogingen tot vervangen van mijn tas liepen snel weer mis omdat de tassen in kwestie zeer snel alweer stuk gingen. Waarna ik dan maar weer teruggreep naar mijn oude vertrouwde weitas. 


Vooral het sneuvelen van de tassen die ik meebracht uit Marokko vond ik zeer spijtig. Ik vind ze namelijk zo schoon! Maar de gebruikte onderdelen - gespen, ringetjes, ... - bleken niet bestand tegen echt gebruik en al gauw lagen die ook allemaal stuk in de lappenmand. Daar liggen ze nog steeds te wachten tot ik een idee heb wat ik er mee kan doen want ze zijn te mooi en te 'nieuw' om zomaar weggegooid te worden omwille van kapotte onderdelen...


Maar in Napels liep ik dus een winkeltje met handgemaakte tassen binnen waar ik vervolgens een zeer stevige grote lederen messengerbag kocht zonder frullen en gespen. Niet kapot te krijgen dus! Voor geen geld, en handgemaakt en goeie kwaliteit! Ik ben er nog elke dag content van!


Soit, ben je in Napels, ga dan zeker eens in die buurt rondsnuisteren in boekenwinketjes en een koffietje drinken op de Piazza Bellini! 


meer blogposts over Napels via deze tag ...
Follow

4 opmerkingen:

  1. Ik ben nu wel benieuwd naar je tas.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's! Napels lijkt me heel bijzonder. En ik ben ook wel benieuwd naar je tas :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja waar is je tas...heel mooie sfeer foto's

    BeantwoordenVerwijderen