zaterdag 29 juli 2017

deze zomer in 't Vaartje in Lissewege


Het is zomer en ik heb vakantie dus dé moment om Lissewege nog eens te bezoeken. In de zomer transformeert dit dorp zich tot een waar kunstdorp en de laatste jaren breng ik er met vaste regelmaat een bezoekje.Ik ga dan ook altijd langs 't Vaartje in Lissewege. 


Da's een ontmoetingscentrum waar mensen met een beperking zich een hele zomer lang creatief kunnen uitleven: er zijn ateliers en er is veel plaats en is gezelschap en er is veel sfeer en de ter plaatse gemaakte werken worden er samen met werken van andere kunstenaars geëxposeerd.


Ik ben elk jaar benieuwd naar wat ze nu weer hebben bedacht. Er is namelijk elk jaar wel iets nieuws te beleven. Sinds vorig jaar staat er bijvoorbeeld een  grote tent.


En dit jaar was er een knus leeshoekje gecreëerd...


Hoe heerlijk is dat niet zeg!


Er staan nu ook verschillende cabines waarin kunstenaars hun werken laten zien en eventueel ook verkopen.


In het weekend is het er helemaal feest; dat kan je er workshops volgen of optredens bijwonen. Op de facebookpagina kan je zien wat ze allemaal nog op de agenda hebben staan. 


Je kan bijvoorbeeld een workshop volgen bij vriendin Tonia. Zij is blind en maakt naast lekkere preitaart en scampi op de BBQ ook prachtige beeldhouwwerken van steen. 


Deze zomer zal ze voor het eerst een aantal workshops geven zodat je zelf ook aan de slag kan. Je leest er alles over op haar blog.


Dit is trouwens 1 van haar werken; Schoon hé!


Ben je eens in de buurt of wil je eens een dagje vullen met schoonheid? Dan is Lissewege en "r vaartje zeker een goeie optie! 


Meer Lissewege via deze tag ...

Follow

2 opmerkingen: