woensdag 10 mei 2017

radiotip: ik fip, gij fipt, wij fippen....


Ik luister graag naar de radio. Daarvoor gebruik ik bovenstaand oud geval. De lichtjes van mijn radio werken niet allemaal meer dus laat ik hem liefst altijd op dezelfde post staan want anders is dat zo'n gedoe om die achteraf terug te vinden.

Maar het ding werkt dus nog en met mijn oude boxen er op aangesloten is de klank die er uit komt zelfs erg mooi.
(Ik kan namelijk niet zo goed tegen  'bouwvakkersradio'. Om te kunnen genieten van muziek moet ook de klank goed zijn.)

Bon.
Meestal staat radio 1 op bij mij. De muziek is over het algemeen goed op die zender en wordt gecombineerd met boeiend gekeuvel en op tijd en stond de nodige actualiteit.
Maar veel te vaak naar mijn zin draait het er ineens helemaal om en transformeert mijn favo zender in een hoop hysterisch gegil met af en toe slechte muziek er tussen; dan wordt radio 1 SPORZA en daar word ik héél ambetant van. Die sportjournalisten hebben een erg irritante manier van praten. Zeker als ik niet echt luister naar wat ze zeggen word ik daar héél ambetant van. En om de 1 of andere reden begint men ook altijd slechte muziek te draaien als de sportuitzendingen beginnen. En dan gaat de knop onherroepelijk uit.

Maar heb ik nog een tweede favoriete zender. Die is helaas niet te beluisteren via mijn oude radio, maar wel via pc waar ik dan iets minder kwaliteitsvolle maar toch nog goeie boxjes op aansluit: de FIP .

De FIP is een Franse radiozender met bijzonder weinig gepraat en geen reclame. De muziek is er erg gevarieerd: Hier geen 'vaste speellijsten van de moment' die er zo vaak mogelijk moeten doorgejaagd worden maar een erg gevarieerd aanbod van bekende en veel minder bekende nummers uit alle hoeken van de wereld en van alle genres. Zo klinkt er ineens een klassiek stuk op tussen een reggaesong en een oude Franse chanson, gevolgd door zonnige deuntje uit Mali. Met mijn gevarieerde smaak is deze  manier van radio maken me op het lijf geschreven.

En als je wil - ik heb het zelf nog niet geprobeerd trouwens  - kan je er ook een 'deelzender' uitpikken die zich specialiseert in 1 genre.

Je vind de FIP-player hier. Probeer het maar eens! Veel luisterplezier!


Follow

2 opmerkingen:

  1. Wij zijn hier ook grore FIP luisteraars!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik luister ook nog wel naar de radio, meestal als ik zit te naaien in mijn hobby kamer. FIP zal ik niet kunnen ontvangen want mijn radio is nog een ouderwetse met een cassettespeler. Als ik in een nostagische bui ben dan gooi ik er een zelf opgenomen bandje in.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen