maandag 22 mei 2017

Napels: Monastero di Santa Chiara


Het hotel waar we verbleven in Napels lag vlakbij een klooster dat de moeite zou zijn om te bezoeken: het klooster van Santa Chiara.
Dus dat wilden we wel eens gaan checken.In eerste instantie was het de bedoeling om er op de dag van onze aankomst al te gaan kijken. We slenterden eerst wat rond in de omliggende straatjes om de sfeer in de stad waar we een week zouden verblijven in ons op te nemen en kwamen zo langzaam aan dichterbij de kerk en het bijbehorende klooster.


Maar toen bleek dat we slechts een half uurtje tijd zouden hebben voor sluitingstijd, dus stelden we het bezoek aan dit klooster enkele dagen uit naar een moment dat we dat in alle rust zouden kunnen doen.


Rust is in de drukte van Napels een schaars goed, maar dit klooster bleek een kleine oase van stilte in de Napolitaanse chaos.


Het klooster vond ik vooral aangenaam omwille van de binnentuin met zachtblauwe beschilderde pilaren, helemaal volgetekende gaanderijen en frisgroene olijf- en citrusbomen vol vruchten.


De binnentuin bestaat uit wandelpaden in een kruisvormige structuur, helemaal omgeven door lichtblauwe beschilderden pilaren en zitplaatsen vol keramieken beschilderde zitbanken.


Rondom rond een gaanderij met beschilderd plafond,...


...en beschilderde muren...


Echt overal is er iets te zien... !


In mijn  herinnering is Italië een dor land. Dat komt omdat ik er eerder alleen kwam in hartje zomer als de verzengende zon al al het groen uit de natuur wegzoog.


Maar in april is het lente in Napels en dan is alles nog frisgroen. En ik hou van het frisgroene van de lente!


In het klooster waren ook binnen wat bezienswaardigheden tentoongesteld. Maar dat vond ik minder de moeite waard.


Maar de binnentuin met zijn rust, groen, en schilderingen overal verdienden het om even tijd voor te maken.


Wil je er ook eens naartoe? Dit is het adres:
Via Santa Chiara 49
80134 Napoli

Follow

3 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's! Het klooster ziet er heel mooi uit, die kleuren en zo sereen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, dat is echt prachtig!!!!!!! Al die schilderingen en die sinaasappelboompjes... Wie weet ooit, maar als het nooit wordt, heb ik er toch dankzij jou van kunnen genieten, dank u!! En topfoto's weer!

    BeantwoordenVerwijderen