donderdag 9 februari 2017

Rotterdam: 'lucky vintage'


Tijdens het exploreren van Rotterdam liep ik zomaar pardoes op een winkel vol tweedehandse kleding. 


Ik hou van tweedehandse kleding. Al heel mijn leven bestaat een groot deel van mijn garderobe uit reeds door anderen gedragen en vervolgens afgedankte kledingstukken.
In mijn kindertijd beperkte zich dat tot afgedragen kledingstukken van een ouder nichtje en van de bomma. Later kwam de nieuwe vrouw van mijn vader in ons leven en die had een schattig tweedehands kledingwinkeltje waar ik eerste keuze had in het uitzoeken van liefst niet al te dagdagelijkse kleding tussen het binnengebrachte afgedankte goed.


En nog later kocht ik gewoon graag kleren op rommelmarkten en in kringwinkels. 
En dat doe ik nog altijd.


Ik hoopte dus ook een beetje om een toffe tweedehandswinkel tegen te komen in Rotterdam - die kom ik overal graag tegen trouwens - en ik was dus bijzonder blij toen ik op 'lucky vintage ' stootte in de Witte de Withstraat.


Met het evolueren van mijn kledingmaat naar wat maatjes groter is mijn talent in het vinden van toffe wat meer unieke maar toch goedkope  kledij serieus verschrompeld helaas ...  Onlangs kreeg ik van iemand het in mijn ogen wat dubieuze compliment dat ik er tegenwoordig veel beter gekleed uitzag want 'nu droeg ik tenminste normale kleren'. Vooral mijn fluogele broek had op hem veel indruk nagelaten blijkbaar :) . Ik vond dat zelf nochtans nog een redelijk doorsnee kledingstuk :)


In 'Lucky Vintage' haalde ik mijn  hart op aan al het moois dat er hing. Ik zag er schitterende truien, mooie oude duffelcoats, prachtige oude hemden, ... . Maar helaas liet mijn talent me ook deze keer in de steek en zag ik in al die pareltjes uit het verleden niks in mijn maat en de eerlijkheid gebiedt me ook toe te geven dat de prijzen naar mijn normen erg hoog lagen in verhouding met de bedragen die ik doorgaans uitgeef aan vintage. 


Maar dat is niet erg hé: kijken is ook plezant en dat deed ik dan ook volop.


Wil je er ook eens naartoe? Stel je brein dan in op het uitgeven van hogere bedragen en stuiter binnen in de Witte de Withstraat 19A in Rotterdam. Op hun website vind je alle info die je nodig hebt... 


meer Rotterdamtips hier...
meer vintage via deze tag...

PS: ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en schreef deze blogpost dan ook volledig op eigen initiatief en zonder enige vorm van vergoeding.


Follow

6 opmerkingen:

 1. Mooie winkel! De Witte de Withstraat is sowieso heel gezellig, ik werk er vlakbij en loop er graag eventjes doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de rommelmarkten van Goegekregen, daar koop ik veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertoffe winkel lijkt me dat... toch zeker onthouden voor wanneer we nog eens naar Rotterdam trekken. Maar het ziet er inderdaad niet echt een goedkope winkel uit. :-( Ik ging even je blog lezen ivm reclame... net iets waaraan ik me de laatste weken bij sommige blogs begon te ergeren.
  Blijkbaar ik niet alleen want de reacties op zo'n berichten blijven uit... dus misschien heeft het inderdaad bij de meeste lezers net een averechts effect. In ieder geval heb ik er geen last van dat ze me vragen. Ik vrees dat ik het foute blog daarvoor heb! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er inderdaad een hele leuke winkel uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja wat heerlijk zulke winkels... Ik ben dol op tweedehands. Maar ook ik draag niet alles wat ik wil dragen...sommige dingen zijn te spectaculair voor mijn omgeving... dus ik pas me aan haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsjah, die complimenten heb ik ook weleens gehad. Blijkbaar val je op als je je anders kleed dan de gemiddelde burger...
  Wat een leuke winkel heb je gevonden! En nou gewoon regelmatig een keertje kijken, dan vind je heus wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen