donderdag 7 juli 2016

brasserie Clothilde: dineren met zicht op de zonsondergang aan het zeekanaal


Ik ging nog eens - eindelijk want het was al lang geleden! - een dagje knutselen en tetteren met wat vriendinnen.
En dat eindigt altijd met ergens samen een hapje te gaan eten.


We wisselen af waar het doorgaat en deze keer was dat bij Sonja in Willebroek.
En zij had een lekker adresje in gedachten om ons mee naar toe te nemen om onze dag met een volle maag te kunnen afsluiten.


Het duurde zoals zo vaak wat langer vooraleer we konden vertrekken want ik had nog een hele lading fimoschijfjes waar gaatjes in moesten en die gebakken moesten worden maar iets na den achten zaten we ineens midden in de rust met zicht op het zeekanaal op een terras.


Wat een heerlijke plek was dat zeg!


Bleek dat de keuken om half 8 sloot en we te laat waren om een hapje te eten en we stonden al bijna terug recht om deze "zen'plek te verlaten op zoek naar andere eetgelegenheden toen de zeer vriendelijke garçon van dienst een efforreke deed en het gedaan kreeg dat we toch nog iets mochten bestellen.

Ikke blij! Niet alleen omdat ik eigenlijk ondertussen wel grote honger had en geen zin had om nog veel langer te moeten zoeken naar iets eetbaars, maar ook omdat het er zo aangenaam vertoeven was.


We bestelden alledrie videe, een gerecht dat ik als het goed klaargemaakt is zéér lekker vind. Het is alleen helaas vaak wat een gok want ze kunnen dat echt niet overal. Maar hier gelukkig wel. Nog een pluspunt: er kwam ook een berg groenten bij en dat apprecieer ik ten zeerste want al te vaak wordt dat achterwege gelaten als ge buitenshuis gaat eten. Of ge krijgt dan zo 1 schijfje tomaat en een bladje kropsla en dat noemen ze op de menukaart dan een salade.... 


Den avond kon helemaal niet meer stuk toen de vriendelijke garçon me er op attendeerde dat het uitzicht wat later nog mooier zou worden als de zon zou zakken.
En hij had gelijk.
Dus liet ik mijn gezelschap eventjes achter om foto's te gaan maken van al dat oranje.


Ik hoop dat ik er nog eens een keertje geraak, want dit was echt een fijn plekje. 
Het eten is er lekker en de bediening zeer vriendelijk, het uitzicht mooi en je bent er een beetje weg van de drukke dagdagelijkse wereld.


Wil je er ook eens naartoe? Op de website van eetcafé Clothilde vind je alle nodige info ....


PS: ik heb een reclame- en sponsorvrije blog en deze bijdrage schreef ik zonder medeweten van de eigenaars van Clothilde en op eigen initiatief. Ik betaalde ook zoals iedereen braaf bijna alles zelf: omda'k niet genoeg cash geld bij had betaalde Son namelijk mijnen koffie :).  


Follow

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, wat een kleur die lucht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend! Ik vind het altijd moeilijk om mooie foto's te maken van de opkomende en ondergaande zon. Jou is het wel heel goed gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen