donderdag 3 maart 2016

lente in zicht ! bloemetjes in mijn tuintjes - februari 2016


Er is vooral veel bruine grauwe dorheid te zien in mijn tuintjes en overal elders in de natuur deze tijd van het jaar. Maar toch komt daar stilletjesaan wat verandering in.
In mijn voortuintje begon het begin februari met de komst van de sneeuwklokjes. 
Het is de allereerste keer dat ik deze frêle bloemetjes in mijn tuin heb en ze mogen blijven :) 


Niet veel later verschenen ook de eerste blauw druifjes in hun beschut hoekje in de voortuin. 
Blauwe druifjes behoren tot mijn absolute favoriete lentebolletjes. 


Ook de struik met overweldigend ruikende gele bloemekes begint stilletjesaan tot leven te komen....Dat alles was te zien in mijn voortuintje en in de achtertuin verscheen ondertussen al vrij vroeg in februari het eerste mininarcisje.
Ondertussen staan ze ook vooraan volop in bloei. 
Hun grote zussen zijn echter nog niet zo ver, zij hebben wel al bloemknoppen maar die hebben nog wat extra zon nodig alvorens open te willen gaan...


Tot mijn verbazing is er zelfs al een 1 hyacint volop in bloei!


En de paar krokusjes in de tuin beginnen ook stilletjesaan hun kleurrijke kopjes te tonen ...


Met al die bloemetjes die vinden dat de winter zijn kans heeft gehad en het nu de beurt is aan lenterige zonnige dagen, kreeg ik op mijn beurt ook lentekriebels.
Dus maakte ik alvast 1 groententorenzak in orde en zaaide er erwtjes in. Véél te vroeg, ik weet het. Maar ik kon het gewoon écht niet laten :)
Vooralsnog is er nog niet veel te zien in de zak trouwens. Maar ik heb geduld ....


Voor de rest ben ik in blijde verwachting want er verschijnt overal in mijn voortuin tulpen- en narcissengroen dus binnenkort is dat hier 1 bloemenzee :) 
En hoe is het in jullie tuin ? Wordt die al wakker ? 
Follow


3 opmerkingen:

  1. Niet te vroeg voor erwtjes hoor, die kunnen tegen de kou! Hier staat zo ongeveer hetzelfde in bloei, behave die gele bloemetjesstruik dan. Wat is dat? Hier deed de akebia veel te vroeg zijn best, en hij heeft het geweten: veel bloesem is bevroren, en hangt er nu winterdor bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Ja, hier wordt het ook wakker in de tuin, maar nog niet zoals bij jou. Kun je zien dat je een stukje zuidelijker woont, dat maakt toch verschil. Die gele struik is de mahoniestruik, die wil ik ook nog in mijn tuin, ruikt zo heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen