maandag 8 februari 2016

Marokko : Fnidaq aan zee


Een dagje over-en-weer naar een kuststadje, dat was een wens van Latifa op ons Marokkoreisje. Want toen ze als kind met het gezin naar Marokko gingen, gingen ze regelmatig naar zee. En ze wilde dat nog eens zien. Ze is soms ook een beetje nostalgisch denk ik , net als ik ;) ...


Dus sprongen we in een taxi ( da's dat werkelijk spotgoedkoop ) en reden we naar Fnidaq.


Onderweg zagen we veel nieuwbouw witte appartementen en hotels. Een heel andere sfeer dan in Tetouan waar we verbleven : het zag er allemaal erg nieuw en modern uit en ik liet me vertellen dat veel Marokkanen uit de lage landen - waaronder den bakker aan het werk - hier graag hun strandvakantie doorbrengen .


Ik snap dat goed : zie maar eens hoe mooi blauw de lucht en de zee hier zijn !
Ik weet alleen niet of dit stadje nog leek op de herinneringen die Latifa er van had ....


Onderweg joeg de taxichauffeur me even uit zijn wagen : niks verkeerds aan de hand zenne : hij stopte bij een huis waar altijd ooievaarsnesten op liggen. Zo kon ik ze fotograferen. 
Ik geloof dat het de eerste keer is dat ik ooievaars zag in't echt.


In de verte  zie je  Gibraltar liggen ...Naast de zee ligt een brede dijk waar je heerlijk  op kunt kuieren of wat genieten van het zonnetje op een bankje met zicht op zee.
En ook in Fnidaq is er een mooi vissershaventje met veel bedrijvigheid en blauwe bootjes

We aten er een schotel heerlijkheden uit zee. Mét frieten, bij alles krijg je in Marokko frieten . 


Alwaar ik me trouwens tot groot jolijt van ' den opdiener ' en Latifa - die het spijtig vindt dat ze daar geen foto's van heeft gemaakt - goed belachelijk maakte toen ik een omgevallen flesje cola opende waardoor de inhoud alle kanten opspoot en ik met een idioot gilletje achteruit schoot .
En even later een paar treden naar beneden glibberde van de trap toen ik van de wc kwam...
Met mij kan je op sommige plaatsen maar 1 keer komen blijkbaar ....

 

 In Fnidaq botsten we op een plaatselijke markt.Met groentjes...
( en een kwade meneer die zei dat ik geen mensen mocht fotograferen zonder toestemming toen ik een groentenstand van bovenuit probeerde te trekken .... Waarna Latifa hem flink van repliek diende - in het arabisch - want ik was helemaal geen mensen aan het fotograferen ... )


Verse viskens ...


Kleurrijke kippen ....


En een mooie haan....


 En ook hier - we zijn dat echt overal tegengekomen - hing het vol met afgrijselijk mottige felgekleurde fluwelen peignoirs en pijama's. 


En onverschrokken poezen die slapen waar zij willen en geduldig wachten op een portie versgevangen vis....
meer Marokkofoto's hier ...

Follow

8 opmerkingen:

 1. Nostalgisch? Jaaa, zeker weten. Dezelfde herinneringen als vroeger? Nee, in mijn herinneringen zag het er allemaal anders uit. minder nieuwbouw, minder druk, enz... Spijt? Enorm, dat ik geen foto's heb kunnen maken van je cola douche. Maar toch weer een heerlijke dag meegemaakt met vele indrukken die voorgoed in mijn/ons geheugen staan. groetjes vaan Latifa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's weer. Van die schotel met verse vis krijg ik toch trek....... Terwijm wij vanavond gewoon bloemkool met worstjes eten. Niks vakantiegevoel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, daar word ik toch wat jaloers van... 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Magisch blauw, die zee en de bootjes. Erg mooie foto's weer! Ik had het vandaag met mijn Marokkaanse collega over jouw blogjes over je trip naar Marokko en dat ik het zo prachtig vond daar. Hij vertelde ook over de vele nieuwbouw van appartementen en hotels, waar de plaatselijke bevolking niet altijd even blij mee is. Het zal ongetwijfeld afbreuk doen aan het aanzicht, dat is wel jammer. En het grote geld dat ermee verdiend wordt verdwijnt meestal maar in een paar zakken, die toch al goed gevuld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen