donderdag 3 december 2015

een Antwerps kommetjesparadijs !


Kommekes zijn 1 van die dingen waar ik een speciale voorliefde voor heb.
Ik eet zeer graag uit kommen, dat komt omdat ik zo op mijn alléénen wonende altijd in de zetel zit te eten ipv aan tafel ( ik zit eigenlijk niet graag aan een tafel, ik krijg daar een zere rug van en van bankhangen niet  ) en omdat ik graag mijn eten door elkaar gehutseld eet.


Ik gebruik ze ook om oorbellen, zaden, kralen, bollekes wol, dingetjes waar ik zo direct geen plaats voor vind, walnoten en nog  veel meer in te bewaren met het plan er later een definitieve plek voor te zoeken. Zo staan er dus overal verspreid in de living kommekes met vanalles...Niet te verwonderen dus dat ik ook een flinke collectie kommen heb die ik daar voor kan gebruiken. En als ik in een winkel kom waar ik zeer mooie exemplaren zie staan moet ik heel stevig op mijn tanden bijten om er niet wat mee te nemen naar mijn hol.
Echter :  ik ben streng voor mezelf : ik mag van mezelf geen nieuwe kommeke meer kopen .


Ik was dus heel opgelucht dat ik mezelf op voorhand had voorgenomen om als ik nog eens in de Sun Wah kwam, foto's te maken van de schoon kommekes aldaar voor een blogpostje. Op die manier was ik afgeleid van de lokroep van die kommetjes om alkstublief please please !!!  meegenomen te worden naar de gezellige porceleinkast alwaar mijn kommekes tussen afwas- en werkbeurten door mogen relaxen.
Ik had iets anders om mee bezig te zijn ....


Ik heb er dus geen gekocht.
Maar wel veel foto's gemaakt.
Zodat ik aan jullie - medekommekesfans - kan vertellen dat ge voor schoon kommekes ook terecht kunt op de 1ste verdieping van de Sun Wah in 'china town' aan het Antwerps station want dat de keuze daar overweldigd groot is.


Voor de goeiekoop moet je het niet doen, ze kosten er evenveel als op een ander ( en soms is dat véél ) .


Ze hebben er een zeer mooie collectie kommetjes ( en ander aardewerk ) in wit met indigoblauw.
Da's een kleurencombinatie waar ik veel van hou - hoe langer hoe meer zelfs...

Ook plezant is dat ze er ' tussenmaat'kommetjes hebben die je in andere winkels vaak minder rap vindt. Dat komt wellicht omdat chinezen ook veel uit kommetjes eten. Ik vind de doorsnee soepkom namelijk vaak veel te klein om een volwaardige maaltijd uit te eten maar de grotere kommen die ik heb zijn daar dan weer veel te groot voor.... Die tussenmaat dus ...


Ook als je geen kommetjes wil aanschaffen is het plezant om eens een bezoekje te brengen aan deze Chinese supermarkt vol met exotisch eten en drinken en gebruiksvoorwerpen.
Ik ben wel niet zeker of ik er de volgende keer ook buiten geraak zonder een kommetje. Al is het feit dat ze zo ongelooflijk vele mooie kommetjes hebben ook een belemmering om er eentje te kopen want hoe kies je daar in hemelsnaam tussen ! 


Ook eens gaan ? Dit is het adres : 
Van wezenbekestraat 16 - 18
2060 Antwerpen


Ben jij ook zo'n fan van kommetjes ? Kijk dan ook eens op mijn pinterestcollectie kommetjes ( om van te kwijlen, echt waar ! ) 
En ben jij als eens in de Sun Wah geweest ? 


PS : ik heb een reclamevrije blog en ben dus op geen enkele manier vergoed om deze blogpost te schrijven. De betrokken winkel is zelfs niet op de hoogte dat ik dit schrijf ;) . 

Follow
  

10 opmerkingen:

 1. Als de betrokken winkel dit leest, krijg je vast zomaar een kommetje cadeau!!! Wat een schoonheden daar!! Ik ben blij dat het te ver is om even binnen te lopen, anders zou mijn huis ook een groeiende collectie kommen hebben :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ge zijt beter in de Japanse winkel in de Koepoortstraat (juist voor de Wolstraat). Mooiere collectie en soms goedkoper. Ge moet wel binnengaan,ze staan vanachter. Ook vaak afgeprijsde artikelen. En solden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk ! echt hebbedingetje, heel maal mijn ding,
  gr bi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Helemaal mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat mooi!!!!!!! En wat knap dat je daar zonder kommetje vertrokken bent. Dat zou mij niet gelukt zijn, zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, so many lovely patterns! I'm not sure why you couldn't find my posts on bloglovin…. very curious. I found a link here: https://www.bloglovin.com/blogs/shine-divine-creativity-is-a-spiritual-practice-3542888 I hope you will share the love up-close with I Heart Macro and also participate in this year's Gratitude Quilt. Instructions are at the top of my blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige kommetjes. Ik moet niet zo vaak in Antwerpen zijn, maar dat adresje ga ik toch onthouden. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, zo veel moois. Keuzestressssssss! ;)
  Ik ben der 1 keer al geweest, want ik wou Japans koken, maar ik vond nergens bepaalde specifieke ingrediënten. Mijn broer leidde me dan naar de Sun Wah. Maar doorgaans is het een beetje te ver voor mij :D

  BeantwoordenVerwijderen